nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

El nombre d'assessors de Carlos Delgado es dispara ja fins als prop de seixanta

Els contractats pel batle suposen una despesa de 4 milions d'euros als calvianers

77140

El batle de Calvià, Carlos Delgado, amb el regidor trànsfuga Joan Thomàs (esquerra).

Ja no són Carlos Delgado i els quaranta assessors, són seixanta. La xifra de personal designat pel batle de Calvià no deixa de créixer. Ara ja són 58 les persones encarregades d'aconsellar el primer edil. Segons ha revelat el Grup Municipal Socialista, aquests empleats, en la seva immensa majoria vinculats d'una o una altra manera al PP, com l'exconsellera Rosa Puig, sumen una nòmina de 2.750.000 euros. Tenint en compte el cost en Seguretat Social, la quantitat s'eleva fins als quatre milions d'euros. Si es divideix aquesta quantitat entre els veïns de Calvià, suposaria que cada un gastaria al voltant de seixanta euros en assessors per a Carlos Delgado. El portaveu socialista a l'Ajuntament, Antoni Manchado, afirma que: «S'ha fet efectiu el lema 'sense complexos' d'una manera escandalosa».

El regidor recorda que quan els assessors eren quaranta, el PSOE ja va preguntar en el ple per ells. Llavors, el batle va afirmar que es creaven les places però que algunes no s'arribarien a cobrir. A dia d'avui, s'han cobert aquestes i unes vint més. «L'Ajuntament s'ha convertit en la major empresa de col·locació del PP de Mallorca», assegura Manchado. Entre els assessors hi ha trànfugues afins a Delgado com Joan Thomàs i Anselmo Martín, tres exregidors del PP, antigues conselleras, com Rosa Puig, i gran part de la junta local del Partit Popular. El portaveu del PSOE assenyala que la tasca de molts d'ells continua sent un misteri. En aquest sentit, volen que el batle especifiqui a què es dediquen i quins horaris segueixen. «A més, és que la qualitat brilla per la seva absència», assevera Manchado, que recorda que es tracta de persones que no disposen de preparació suficient. «Si, a això, hi afegim que tenim el batle més ben pagat de la Comunitat, la situació és una bogeria i, a més, és escandalosa i indignant».

Mentre els assessors cobren fins a 70.000 euros anuals, el PSOE denuncia que es pugen els impostos municipals i es baixen els serveis. Alhora, Manchado assenyala que el deute municipal s'està disparant. Segons els socialistes, el deute global de l'Ajuntament ha pujat en quatre anys cinc milions i mig d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris