algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El rector dels Dolors demana als fidels que no arribin tard a missa

Andreu Genovard esperona els veïns en un escrit al full parroquial

El rector de l'església dels Dolors de Manacor, Andreu Genovart, ha aprofitat les pàgines del full parroquial per esperonar i cridar l'atenció als fidels que assisteixen a missa, sobre la importància de certs comportaments en les celebracions. El primer aspecte que preocupa el capellà és la puntualitat. En aquest sentit, Genovart apunta que «tothom sap que les misses comencen a l'hora establerta, però hi ha moltes persones que arriben a la celebració una vegada que ja ha començat». El rector recorda als fidels que «si un arriba tard a un concert o a un partit de tennis de competició, és privat d'entrar al local o en el recinte mentre s'interpreta una peça o es disputa un joc». A més, afegeix Genovart que «és de poc gust i causa mal efecte veure que alguns fidels -gairebé sempre els mateixos- arriben una vegada iniciada la celebració». Aquestes són algunes de les advertències que llança el rector als veïns fidels de la ciutat i de les quals se'n féu ressò el setmanari De Franc.

Com succeeix als cinemes i altres actes on el silenci és llei, Genovart també es veu obligat a reclamar als fidels que prenguin el costum «de desconnectar el telèfon mòbil en entrar al temple». Un fet que també preocupa especialment Andreu Genovart és «l'ocupació dels llocs en els primers bancs». En referència a aquest aspecte, el rector diu que «no es pot generalitzar, però a certes esglésies els tres o quatre primers bancs estan buits, la qual cosa, a més de produir mal efecte, crea una separació massa gran entre el celebrant i els fidels, fet que dificulta la creació d'un clima càlid i de proximitat». Les conseqüències d'aquest fet, però, van més enllà ja que Genovart adverteix que «a vegades el capellà, a l'hora de donar la pau a la gent, ha de fer una 'excursió' per donar la mà».

Finalment, també demana «cuidar la participació en els cants i les respostes de la missa». Afegeix que «les respostes que pertoquen als fidels en moltes ocasions són pronunciades de manera tan tímida que fa la impressió que un està empegueït de pregar o respondre en veu alta», suggereix Andreu Genovart.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris