algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Afers Socials comença un curs per tractar menors agressors sexuals

Un expert internacional en aquestes teràpies impatirà la formació

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials està formant un equip multidisciplinari d'uns professionals per a l'avaluació, la prevenció i el tractament de menors que cometen abusos o agressions sexuals, amb la finalitat d'evitar reincidències i impedir que es converteixin en potencials agressors sexuals quan siguin adults. Així ho explicà ahir, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, qui assenyalà que l'equip de psicòlegs, pedagogs i educadors socials intervindran amb aquests joves de més de 14 anys que, per ordre judicial, compleixen mesures d'internament en el Pinaret o el Fusteret, i amb els de règim obert. Segons Santigo, l'any passat es varen produir un total de 69 delictes d'agressions sexual per part de menors.

Aquest programa especialitzat en l'avaluació i tractament d'aquests adolescents està dirigit per Kieran Mc Grath, consultor i especialista des de fa més de 20 anys en l'àrea de la teràpia de joves amb conductes sexuals abusives. Mc Grath, qui assistí a la roda de premsa, junt a la directora general de Menors, Xesca Vanrell, imparteix aquests dies a l'escola d'Espelma de Cala Nova una sessió del programa de formació, sobre les conductes sexuals, problemàtiques associades i qüestionaris de conductes sexuals infantils o d'avaluació de riscs.

Mc Grath explicà que en la majoria dels casos els joves que cometen aquests abusos van ser durant la seva infantesa víctimes d'agressions sexuals, físiques o psicològiques. En aquest sentit, remarcà que una bona avaluació i una teràpia dirigida als joves, però que també tingui en compte els pares, és clau a l'hora d'evitar que els adolescents que presenten aquestes conductes reincideixin i es converteixin en adults agressors sexuals. De fet, segons Mc Grath, el 50% dels adults condemnats per abusos sexuals reconeix que cometé la seva primera agressió quan era menor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris