algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les tarifes dels aparcaments cèntrics de Palma pujaran pel gener un 23%

En canvi, Cort premiarà aquells usuaris que estacionin als afores amb una davallada dels preus

A principi del 2008, les tarifes dels aparcaments cèntrics de Palma, ubicats des d'Avingudes al nucli antic de la capital, passaran dels 1'30 euros actuals a l'1'60 euros l'hora, un increment del 23% sobre els preus actuals. Aquesta nova tarifa, que ja inclou l'IPC, fou acordada ahir per l'Ajuntament a través de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP) juntament amb els respectius concessionaris dels estacionaments que hi ha a Ciutat.

El regidor de Mobilitat del Consistori, Joaquín Rodríguez, va matisar que igual com fins ara, les tarifes no es comptabilitzaran per franges horàries sinó en funció dels minuts que l'usuari té estacionat el seu vehicle, d'acord amb la nova Llei de mesures de protecció al consumidor, que va entrar en vigor el mes d'abril de 2007, amb la finalitat d'ajustar al màxim el temps d'estacionament amb el preu equivalent.

El gerent de l'SMAP, Joan Antoni Llauger, precisà que aquesta pujada de preus afectarà, doncs, un total de nou aparcaments gestionats per les concessionàries, Comtat de Rosselló, plaça Major, passeig Mallorca, plaça Espanya, plaça dels patins, el pàrquing de l'Olivar, la Gerreria i els dos aparcaments d'Avingudes, Comte de Sallent i Alexandre Rosselló. A més d'aquests, però, l'augment de preus també s'aplicarà a dos dels aparcaments que controla directament l'SMAP, Antoni Maura i via Roma.

La resta d'estacionaments subterranis municipals, que controla, també l'SMAP situats al carrer Manacor, Marquès de la Sènia, plaça Santa Pagesa i la Riera (camí de Jesús) no s'aplicarà la nova tarifa i el Consistori mantindrà durant la primera hora d'estacionament, el preu d'1'30 euros. Contràriament i passada aquesta franja de 60 minuts, el Consistori estudia davallar la tarifa, amb la idea de donar un ús econòmic a aquells aparcaments que no són cèntrics. «Es tracta de premiar aquells usuaris que no entren el cotxe dins Ciutat», aclarí Llauger. De la mateixa manera, el gerent de l'SMAP manifestà que més que un increment de les tarifes es tracta d'un «reajustament dels preus».

En el moment que es va aplicar la nova Llei de defensa al consumidor, es produeix una davallada de més del 20% de la recaptació anual en tots els aparcaments de Ciutat, segons el mateix Llauger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris