bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Antich i Estaràs obren una 'nova etapa' menys crispada i es reuniran el dia 21

Serà la primera de les trobades trimestrals proposades en el debat de dimecres pel president

El primer Debat sobre l'estat de l'autonomia de la legislatura ha servit per rebaixar el crispat ambient postelectoral entre els dos grans partits de l'hemicicle, i tant el president del Govern, el socialista Francesc Antich, com la cap de l'oposició i presidenta del PP, Rosa Estaràs, semblen disposats a obrir una 'nova etapa' que fructifiqui pel bé dels interessos de la Comunitat i, evidentment, pels seus en particular. El primer resultat d'aquesta intenció és que ambdós es reuniran el proper dia 21 a les 17 hores. Estaràs hi anirà acompanyada del portaveu adjunt dels populars, Joan Flaquer, mentre que Antich ho farà amb el conseller de Presidència, Albert Moragues. La reunió sorgeix a partir de la proposta feta dimecres durant el debat pel president del Govern per tal de tenir trobades trimestrals a fi de tractar grans assumptes de la Comunitat.

Ahir, durant la darrera jornada del debat, mostraren davant la premsa aquesta disposició i fins i tot aconseguir «una excel·lent relació» per tal d'arribar a acords. Estaràs qualificà de «bona notícia» la concreció de la data de l'entrevista amb Antich, a qui agraí la seva «receptivitat», i mostrà el seu desig que ambdós siguin capaços de «fer renúncies» per assolir objectius comuns en temes com els que ella mateixa fixà dimecres: l'educació, la salut, el territori i l'habitatge.

Qüestionada sobre la moderació de la intervenció durant el debat amb Antich, Estaràs subratllà que «es pot ser molt moderada en el to i molt ferma en els continguts», però mantingué que «estén la mà» al president del Govern, «amb lleialtat i sentit d'Estat», per aconseguir «una excel·lent relació i arribar a acords per construir Balears des de l'oposició».

Per la seva banda, el president Antich manifestà que la seva principal conclusió sobre el debat era que «hem aconseguit rebaixar el clima de confrontació». No obstant això, admeté que la nova etapa que pretén obrir amb el principal partit de l'oposició es pot veure en perill per la proximitat d'una altra campanya electoral, aquesta vegada per als comicis generals del proper mes de març, encara que tot i així restà importància a aquest fet. «És veritat que vénen temps en què serà difícil assolir acords per les eleccions, però no hi ha pressa i si els acords es concreten després dels comicis, bevinguts siguin», manifestà el cap de l'Executiu, que mantingué així la seva voluntat d'entesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris