muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Si el canvi climàtic destrueix els tarongers valencians, què no farà amb els de la vall de Sóller?

Greenpeace edita muntatges fotogràfics del que pot arribar a ser el paisatge hispànic en un futur

Plagues d'insectes procedents d'altres latituds del planeta podrien arrasar en un futur relativament proper els tarongers de l'Horta valenciana com a conseqüència del canvi climàtic. Ben segur que, si es produeix aquest fenomen, els tarongers de la vall de Sóller no en quedarien al marge. Almenys, aquests paisatges devastats són els que mostren els muntatges fotogràfics fets per Greenpeace i que ahir foren presentats a Madrid.

Es tracta d'una sèrie de fotografies que mostren l'estat actual d'un determinat paisatge i el contraposen a allò que pot arribar a esdevenir aquest mateix paratge com a conseqüència de la pujada dràstica de les temperatures. La intenció dels activistes de Greenpeace és cridar l'atenció sobre aquest fenomen i fer que la ciutadania prengui consciència del perill que corren aquells paisatges que tenen més a l'abast.

Totes aquestes fotografies futuristes -per anomenar-les d'alguna manera- estan recollides en el llibre Photoclima. Hi apareixen fotomuntatges d'arreu de l'Estat espanyol. Així, és possible observar inundada la Manga del mar Menor, a Múrcia, per la pujada del nivell de la mar. El parc natural de la serra dels Alcornocales no duu més sort. El foc que s'hi expandeix amb facilitat a causa de la calor acaba amb totes les espècies d'arbres que hi ha. Aquest llibre, però, a més de mostrar els efectes del canvi climàtic en els rius, l'agricultura, les muntanyes, la mar i els boscos, també dóna a conèixer les possibles conseqüències que hi apareixen. Així mateix s'hi mostra l'arribada d'immigrants procedents de l'Àfrica perquè el continent ha acabat els seus recursos.

Cadascun dels temes que el llibre posa sobre la taula està presentat per un relat de personalitats diferents. Hi destaquen Rosa Regàs, Manuel Rivas, Iñaki Gabilondo, Jane Goodball, Miguel Delibes de Castro i Joaquín Araújo. «Els polítics actuals encara són a temps d'evitar aquests nefasts pronòstics. La seva gestió farà que la balança tombi cap a una part o cap a una altra», asseguraren fonts de l'organització ecologista Greenpeace.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris