algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Antich avisa que la seva política per fer habitatges socials és irrenunciable

El president braveja que el seu projecte gaudeix del suport d'empresaris i de sindicats

El president del Govern, Francesc Antich, avisà ahir durant la segona jornada del Debat sobre l'estat de l'autonomia que la seva política anunciada per facilitar l'habitatge amb la construcció de milers de pisos socials és irrenunciable. Un avís fet durant el seu debat amb la portaveu del PP, Rosa Estaràs, però que també anava dirigit als seus socis de govern. Sense confirmar si el seu «pla de xoc» en aquesta matèria inclourà la construcció en zones de creixement classificades ara com a sòl rústic, com anuncià el conseller Carbonero, el president deixà clar ahir que «amb el sòl que tenim ara i les armes i els instruments actuals, és impossible acabar amb el greu problema de l'habitatge que tenim a Balears». «Estic cansat de veure muntanyes senceres construïdes per Andratx mentre fa anys que hi ha gent amb dificultats esperant una casa», digué Antich per subratllar el seu compromís. Així mateix retragué al PP les seves crítiques, perquè «per reclassificar terrenys per fer urbanitzacions per a gent rica no han tingut cap problema, però ara els preocupa fer-ho per a gent amb dificultats».

Durant el seu 'cara a cara' amb Estaràs, el president de l'Executiu bravejà en diverses ocasions que el projete polític desenvolupat des de la seva presa de possessió, «amb els màxims objectius territorials i socials», gaudeix del suport d'empresaris i sindicats, i que el seu Govern fins ara no ha tingut problemes amb els sectors socials més enllà de l'enfrontament amb les associacions de la pagesia, situació que assegurà que està en vies de resoldre's.

Antich insistí en un imminent gran pacte social, «per la competitivitat i la cohesió social», que comptarà amb els sindicats i empresaris i anirà més enllà d'un simple vessant econòmic. «Volem parlar de país i del projecte que volem empènyer, perquè hi estiguin implicats». Insistí així en la seva voluntat de portar a terme un canvi polític «pactat amb la societat». «He parlat d'un canvi tranquil perquè només pactat serà efectiu, executiu i sòlid, perquè duri durant molt de temps, i no com altres». Antich i Estaràs arribaren a pocs punts de coincidència durant el seu enfrontament dialèctic a la Cambra, encara que el president del Govern acabà la seva intervenció oferint a la presidenta i portaveu del PP mantenir una reunió cada tres mesos per acordar algunes iniciatives en matèries sensibles per a Balears com és el cas del turisme. No obstant això, Antich posà com a premissa necessària que el PP deixi de banda la «demagògia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris