nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Estaràs veu un president «estàtua» que «necessita permisos per a tot»

«No hem vingut aquí a parlar de Jaume Matas, ja no hi és i forma part del passat», diu la successora

La presidenta i portaveu del PP, Rosa Estaràs, centrà la seva intervenció a dirigir les crítiques a la figura del cap de l'Executiu, el socialista Francesc Antich, que acusà de ser un president «estàtua» i «feble» que «necessita permisos per a tot», i expressà així que considera que en el seu gabinet «comanden» més els diferents partits del Pacte, «alguns dels més extremistes», que no ell. En un to molt menys crispat que durant la sessió d'investidura però amb els mateixos arugments, Estaràs assenyalà que el nou Govern de centreesquerra, «un desgavell sense projecte, cohesió ni confiança», s'ha passat els primers quatre mesos «gaudint més de desfer que no de fer alguna cosa», i per això l'acusà de ser l'Executiu amb «menor capacitat d'iniciativa legislativa dels darrers 25 anys».

«El seu és un Govern d'escàs pes polític, plegat de braços», continuà contra Antich, que acusà de no tenir «cap alternativa, ni un disseny de programa de govern» per fer front a allò que la portaveu del PP considerà «un futur carregat de niguls», per pronosticar així un imminent «refradament econòmic».En vista de les crítiques contra la gestió de l'anterior Govern del PP, la successora arribà a afirmar que «no hem vingut aquí a parlar de Jaume Matas, ja no hi és i forma part del passat». La portaveu assegurà que el PP vol presentar alternatives, que centrà en salut, educació i habitatge, encara que les seves propostes quedaren molt diluïdes perquè sempre introduí dures crítiques contra el Govern actual.

Així, Estaràs mostrà la preocupació dels populars per la «catalanització», un concepte que consideren que s'estén tant a l'ensenyament com en la radiotelevisió pública. «No és bo que IB3 tengui un color polític», arribà a dir sobre l'ens públic. Sobre la qüestió sanitària, retragué un altre pic la «incoherència» del Pacte amb Son Espases, i en habitatge proposà fer pisos socials «aprofitant Can Domenge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris