algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Barceló exigeix a Antich que no permeti més «decepcions» com la de Son Espases

No s'oposa a fer pisos barats en rústic, però demana «cura» i que es prioritzi la rehabilitació

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, advertí al president Antich que el Pacte no es pot «permetre més decepcions» en matèria territorial després de la de Son Espases. Tot i això, no s'oposà a la possibilitat de fer pisos barats en sòl rústic i just demanà «cura» i que es prioritzi la rehabilitació. Carregà contra el PP, que acusà de gairebé tots els problemes del Govern i de Balears, i instà Madrid a aturar l'«espoli fiscal» de les Illes. Les crítiques al PP, les crides a la millora del finançament i les reivindicacions territorials marcaren la intervenció del diputat, qui, en canvi, despatxà la crisi de Son Espases amb una breu referència, just per deixar clar que fou cosa d'Antich.

«La seva decisió de continuar les obres a Son Espases ha estat una mala notícia» i, «per tant, consideram que hi ha d'haver un compromís clar i ferm en la conservació del nostre territori», sentencià. Per això, defensà la llei de mesures territorials per marcar un canvi en aquesta política. En la rèplica, apuntà la necessitat de protegir les Fontanelles (a Palma) i reclamà a Antich «decisió i coratge» perquè «el Govern s'hi juga la credibilitat». No s'oposà a la construcció de pisos en àrees de transició en sòl rústic i just recomanà «ser acurat amb les qüestions paisatgístiques i mediambientals», i «abans de créixer en consum de sòl, rendibilitzar el que ja està ocupat», prioritzant la rehabilitació.

Les al·lusions a les «herències feixugues» del PP es repetiren. Barceló els va retreure els «escàndols de corrupció» i la «mala gestió» del metro, i «disbarats» com el «menysteniment» de la llengua. Finalment, alertà que l'Estatut no resol la «discriminació» financera de Balears i exigí més inversions de Madrid, un règim especial «més ambiciós» i millor finançament. «Ja no basten les paraules».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris