muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Amb aquests preus arribarà que haurem de badar la boca al vent!

Botiguers i clients es queixen de la pujada dels productes bàsics

A.M. Palma.
«El món se posa molt car. No pots fer comptes de res. Vas al supermercat, compres quatre punyetes i et costa una doblerada! No t'hi pots acostar. Ja és perquè no queda més remei que menjar però si continuam així, no ho sé on arribarem! Per a mi, haurem de badar la boca al vent per omplir-mos!» gemegava Catalina ahir horabaixa, acompanyada del seu home, Martí, en sortir de comprar d'una superfície mitjana de la barriada del Fortí de Palma. «El pa, la llet, les cebes... tot va més car que foc!», digué Martí. Vin minuts més tard Gavin de Paor, com tants d'altres palmesans que fan la compra de manera tranquil·la a mitjan horabaixa, sortia d'una superfície comercial situada a les galeries de la plaça Major. Anava carregat amb un parell de bosses. La seva càrrega, però, era especial. Tot eren litrones de cervesa.

«Saps què passa? -demanava aquest jove ballarí irlandès que viu a Palma des de fa uns anys-. He estat fora un parell de setmanes. N'he sentit a parlar però jo encara no ho he pogut comprovar perquè d'aliments bàsics no n'he comprat. La veritat, però, és que jo no mir gaire els preus, a no ser que siguin execessivament cars. Normalment ja sé el que he de comprar i hi vaig directe. De totes maneres, t'assegur que el tema em preocupa». A l'altra banda d'aquest afer quepreocupa els ciutadans es troben els botiguers, que han de suportar els planys dels clients.

Leila Darder, fornera del carrer Bonaire, diu que «tothom es queixa i tenen raó». «No hi ha cap casta de pa o barra que no hagi pujat, Fins i tot la llet. Les clientes fan remolins al forn i troben molt que dir. Però com que tanmateix ho han de menester, ho acaben comprant», diu Leila. Al carrer de la Pau, una altra fornera també es queixa fort. Cristina diu que «aquest mal no té cura». «D'ençà que faig feina aquí he estat testimoni de diferents augments de preus i els clients sempre han protestat. És ben normal i ho entenc. Normalment sempre acaben que hi vénen a bé. Han de menester els productes i no tenen més remei que pagar el preu establert», diu Cristina. Les converses dels forns, botigues i supermercats aquests dies, per tant, se centren en un sol tema: el preu del aliments i, per extensió, de la vida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris