algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Anticorrupció interroga un magnat letó relacionat amb Gabriel Feliu

Es tracta de Dimitri Dyrtchenko, empresari del sector petrolier


Dimitri Dyrtchenko, magnat letó del sector petrolier que ha tingut relacions professionals amb el misser mallorquí Gabriel Feliu, declarà ahir davant el jutge d'Instrucció 7, Antoni Garcías, en qualitat d'imputat per un presumpte delicte de frau contra la Hisenda pública relacionat amb l'operació Llampec. Dyrtchenko arribà puntual als jutjats de via Alemanya i mantingué la tranquil·litat en tot moment. Una actitud que quadra amb els antecedents del cas: aquest empresari pagà sense problemes la fiança que li demanà la Justícia espanyola aquest estiu després que el seu iot, amarrat a Palma, fos immobilitzat pel presumpte impagament de l'IVA i per la seva relació amb l'operació Llampec.

El fiscal Anticorrupció Joan Carrau interrogà ahir el multimilionari letó pocs minuts després de fer el mateix amb un altre empresari estranger, Ian Robert P., administrador d'una societat anglesa que és propietària de l'amarrament de Ciutat on es trobava el iot de Dyrtchenko investigat per Anticorrupció. Gabriel Feliu actuà una temporada com a apoderat d'aquesta societat anglesa, que comprà accions del Club de Mar. Per això, Feliu fou interrogat fa unes setmanes pel jutge Garcías en relació amb aquesta mateixa peça.

El misser mallorquí negà tenir cap mena de relació amb el iot investigat, i assegurà a Garcías que només havia actuat com a apoderat de la societat anglesa de Ian Robert P. A més, segons la versió de Feliu, el iot que s'amarrà a Palma quan ell actuava com a apoderat de la societat anglesa era diferent del iot que és investigat pel jutge, que hauria estat amarrat en aquest emplaçament temps després. Gabriel Feliu Vidal és conseller delegat del bufet Feliu i germà de Josep Feliu, president d'aquest despatx de missers investigat des de l'abril passat per la Fiscalia Anticorrupció i per l'Agència Tributària per delictes d'estafa, frau a Hisenda i blanqueig de doblers.

Dimitri Dyrtchenko és ja el tercer multimilionari d'origen estranger a qui es relaciona amb l'operació Llampec, després que el matrimoni de Christian i Marta Monica Hore acudissin a declarar als jutjats de Palma per la compra de la finca de Son Bunyola (Banyalbufar) a un altre magnat britànic, Richard Branson. La gestió d'aquesta operació també hauria estat a càrrec del bufet Feliu, però en aquest cas el presumpte implicat era Alexandre Feliu, l'altre germà de Gabriel i Josep Feliu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris