nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Controvèrsia per la «intromissió» municipal als actes de l'Esperança

L'Ajuntament ha convocat els veïns a participar en l'organització

La convocatòria, per part de l'Ajuntament de Capdepera, convidant el poble a participar en una reunió per tractar sobre les festes religioses de la Mare de Déu de l'Esperança, patrona dels gabellins, ha creat controvèrsia a la localitat. Per a alguns l'Ajuntament ha de ser laic i no ha d'immiscir-se en les celebracions de l'església, mentre que per a d'altres no es tracta més que d'un noble intent de fomentar la participació popular i donar el seu suport a aquest tipus de celebracions.

L'Ajuntament de Capdepera ha editat uns cartells convocant una reunió amb l'objectiu de tractar l'organització de les festes en honor de la Mare de Déu de la Esperança, que se celebren el 18 de desembre. Aquesta iniciativa municipal no ha agradat a tots els veïns. Així per exemple, el regidor de l'oposició, Mateu Melis (És Grup), en el ple de dimarts va demanar explicacions a l'equip de govern sobre el «canvi d'actitud respecte a les festes religioses», defensant el caràcter laic de tota administració pública.

L'edil de comunicació, Sebastià Sureda, va explicar que aquesta reunió s'ha convocat a petició d'un grup de gent procedent de l'església i que la intenció no és ni molt menys crear controvèrsia. «No entenc l'enrenou que s'ha creat amb aquesta comissió. Unes persones relacionades amb la parròquia van venir a l'Ajuntament per sol·licitar el nostre suport i per això hem convocat la gent que vulgui donar la seva opinió, per veure com podem col·laborar. Està clar que no ens immiscirem per a res en les celebracions religioses». Per la seva part, el capellà de la parròquia de Sant Bartomeu, Miquel Mulet, no va voler entrar en polèmica però va demanar «respecte» a l'Ajuntament per als actes religiosos.«Consider que la Sala ens ha de donar una mà en segons quines coses però crec que les festes religioses s'han de mantenir tal i com es fan des de fa anys». Les celebracions consisteixen en un novena que es fa durant nou diumenges seguits i el dissabte es fa l'ofici amb el «sermó de la boira». A continuació es fa un sopar amb ball de bot a la plaça de l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris