muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Les teuleres de Mallorca pateixen una greu crisi en tancar dotze empreses el darrer any

Les teuleres de Mallorca pateixen una greu crisi i en el darrer any n'han tancat 12 de les 22 que quedaven a l'Illa. La competència de les empreses industrials de la Península supera en competitivitat i rendibilitat les de caire tradicional de les Illes. Així ho assenyalaren Antoni Bauçà, president de l'Associació de fabricants de productes ceràmics per a la construcció de Balears, i Catalina Julve, consellera insular de Medi Ambient.

Aquesta darrera anuncià la necessitat de donar ajudes a un sector tradicional com el de les teuleres: «Cal protegir el teixit laboral, hem de fer una aposta per les teuleres a fi que tenguin força dins el món industria. Per això, des del departament de Medi Ambient del Consell signarem convenis de col·laboració amb l'associació durant els propers mesos». Actualment queden teuleres a Vilafranca, Petra, Manacor, Felanitx, Campos i Pòrtol, però moltes es troben amb una situació urbanística alegal, segons assenyalaren els mateixos empresaris i la consellera Julve.

Aquesta situació «fa anys que s'ha d'arreglar, ja que les nostres indústries es construïren fa anys en terrenys rústics i ara no podem assumir el cost de traslladar-nos a un polígon», afirmà el propietari de la teulera de Bandrís. Les teuleres no tenen l'interès general, i aquest fet atura les iniciatives dels empresaris d'expandir l'empresa. La consellera també visità les instal·lacions de la teulera Mascaró, al terme municipal de Petra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris