algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern prepara l'aprovació i reforma de 14 lleis i l'acord de cinc grans pactes

El president destaca la tasca feta just en quatre mesos i avança algunes iniciatives

El president Antich destacà la tasca del seu Govern en només quatre mesos i anuncià que prepara l'aprovació o la reforma de 14 lleis -mesures territorials, paisatge, barris, habitatge, sòl, educació i formació, serveis socials, igualtat, Consell Consultiu, Agència Tributària, Consell de Formentera, publicitat institucional, Consell Audiovisisual i ràdios i televisions públiques-, i l'acord de cinc grans pactes socials -competitivitat, habitatge, educació, immigració i municipis-. A partir d'això explicà alguns dels seus eixos polítics.

TURISME. Anuncià l'aportació de 25 milions d'euros per promoure les marques singularitzades de cada illa d'acord amb els respectius consells insulars i el Govern d'Espanya. Insistí en el compromís d'intensificar esforços en la reforma de la Platja de Palma i el palau de congressos.

agricultura. Antich volgué calmar les associacions agràries i apostà per consensuar totes les iniciatives i actuar de manera «immediata» per compensar la pujada dels cereals. Confià en l'aprovació aviat del pla europeu per a les Balears amb una aportació de 175 milions.

Transport públic. Confirmà que el tren arribarà a Alcúdia i a Artà i que el tramvia de la badia de Palma tindrà un ramal a l'aeroport, tot gràcies al conveni que se signarà amb Madrid. Quant al metro, afirmà que s'ha començat a «refer» per oferir-ne el servei com més aviat millor, «feina gens fàcil», sense entrar en més valoracions sobre la gestió anterior.

Educació. La iniciativa estrella implica crear 500 places d'escoleta durant el 2008 i 2.000 en tota la legislatura. Hi haurà un pla de xoc per al fracàs escolar i més centres educatius, però no especificà l'alternativa al trilingüisme ni la fórmula per a la gratuïtat dels llibres de text.

llengua. Anuncià una política transversal de tot l'Executiu perquè es compleixi el mandat estatutari de «poder viure en català», potenciant el Consell Social de la Llengua Catalana i enllestint el Pla de Normalització.

serveis socials. Els objectius principals són la reactivació de la «targeta bàsica», el desplegament de la Llei de dependència, completar la xarxa de places residencials i crear el Consell Social de la Dona.

sanitat. Millora de l'atenció primària, amb un increment progressiu del nombre de metges i metgesses de família, i infermers i infermeres per davallar dels actuals 1.945 pacients per sanitari fins als 1.500. Es construiran vuit nous centres de salut i un nou hospital a Eivissa i hi haurà actuacions específiques per garantir la salut de les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris