nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

La Setmana de la Ciència ofereix enguany un total de 276 activitats

Les iniciatives se centren principalment en els «científics de demà»

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia de les Balears (SCIT) ofereix enguany un total de 276 activitats, amb un pressupost de 200.000 euros. Així ho confirmà ahir el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, durant la presentació de la mostra, en una roda de premsa a la qual també assistiren la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, i el director general d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, Pere Oliver.

La fira SCIT/07, que començà dilluns, durarà fins al pròxim dia 18 i manté els seus objectius bàsics, que són donar a conèixer i posar en valor el patrimoni científic, impulsar la innovació i el desenvolupament entre els ciutadans i, principalment, entre els alumnes de l'Arxipèlag, que sumen les dues terceres parts del públic assistent, i que «són els investigadors de demà», afirmà Galmés. Segons la consellera, la novetat principal d'aquesta edició és la realització del concurs Comparteix els records de les Balears, que es basa en la selecció a càrrec dels participants d'un lloc en el qual es puguin desenvolupar propostes d'itineraris científics, basant-se en l'ús d'internet com a eina de treball per a la difusió d'informació.

A més, també es du a terme a la cinquena edició del concurs de fotografia organitzat per la Direcció General d'I+D+R, que enguany té com a tema La ciència i la tecnologia, i que culminarà el 31 de gener de 2008. Els premis d'aquest concurs es lliuraran durant la Fira de la Ciència de l'any que. Aquesta setmana es realitzaran 149 activitats a Mallorca, 109 a Menorca, i 18 a Eivissa i Formentera, que acolliran o coordinaran museus, centres culturals, fundacions i diversos organismes i entitats; amb tres incorporacions, el Col·legi de Biòlegs, l'Associació d'Amics del Museu de la Ciència i el paratge natural de la serra de Tramuntana. També té la col·laboració, entre altres, de la UIB, l'Associació de Químics de les Balears, el Museu de Mallorca, el parc natural del Llevant, el Museu Balear de Ciències Naturals, el Jardí Botànic de Sóller, o la Fundació Banc de Sang i Teixits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris