algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La Sala inicia una recollida de firmes per exigir la posada en marxa del PAC

Ahir es firmà la recepció del nou edifici que no atendrà urgències les 24 hores del dia

73202

Bernat Amengual i Martí Torres, durant la firma de la recepció del nou edifici.

L'equip de govern de Santa Margalida (PP-CPU) iniciarà una recollida de firmes per demanar a la Conselleria de Sanitat que la nova unitat de salut de Can Picafort atengui urgències les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Així ho va confirmar ahir el delegat municipal, Bernat Amengual (CPU), durant la firma de l'acta de recepció del nou edifici que entrarà en funcionament previsiblement en quinze dies. El batle, Martí Torres (PP), ja ha demanat hora amb el conseller de Salut, Vicenç Thomàs per tractar aquest assumpte. La decisió de la Conselleria de Salut que allò que havia de ser el Punt d'Atenció Continuada (PAC) del municipi no sigui més que un centre de salut ha caigut com una gerra d'aigua freda en el municipi. Portaveus de diferents associacions i col·lectius com la Gent Gran de Can Picafort o les Mestresses de casa esperaven ahir al matí a les portes de les oficines municipals de Can Picafort després de conèixer per aquest diari la notícia.

José María Pérez, president de la Gent Gran va comentar: «Sorprèn la falta de sensibilitat cap a un nucli com Can Picafort amb una població de més de 7 mil persones a l'hivern i 30 mil a l'estiu». Teresa López, presidenta de les Mestresses de casa va dir: «Això no és una solució. Haver de desplaçar-se a Muro cada vegada que hi ha una urgència perquè, després et derivin a Inca o Manacor, si és gran no és el normal, quan vols arribar ja pots haver mort». Per tot això, aquests dos col·lectius no descarten mobilitzacions si la classe política no ofereix una solució. La construcció d'un PAC en el municipi és ja una petició gairebé històrica. Fa dues legislatures, la llavors consellera de Sanitat, Aina Salom, es va comprometre en crear aquesta infraestructura a la localitat, però l'Ajuntament es va demorar en la cessió dels terrenys, pel que l'edifici, finalment va començar a construir-se durant la passada legislatura.

La manca d'acord entre els socis de govern municipal del PP i CPU provocà fins i tot una dimissió a les files del PP local. Miquel Roig no fou capaç de votar a favor de fer el PAC a Can Picafort i presentà la seva renuncia. No obstant això, la consellera Salom havia promès que independentment d'on s'ubicàs el PAC hi hauria un PAC mòbil per atendre els veïns dels altres dos nuclis urbans (Santa Margalida i Son Serra en aquest cas). El PAC començà a construir-se finalment durant la passada legislatura i a l'expedient municipal consta tota classe de documentació que des de l'any 2003 fa referència a la construcció d'un PAC. Només el conveni de cessió dels terrenys no inclou aquesta paraula. La llicència d'activitats i els permisos d'Indústria continuen referint-se a un PAC. Així les coses, quan manquen quinze dies per la inauguració, el Govern ha comunicat a l'equip de govern, que la nova unitat no serà un PAC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris