algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El ple en bloc exigeix a Aguas Manacor que l'aigua sigui potable

Aprovada per unanimitat entre els partits una moció del PSOE

Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Manacor acordaren en el ple, sol·licitar a Aguas Manacor SA que garanteixi la qualitat de l'aigua potable que subministra als veïns. D'aquesta manera, tant l'equip de govern com l'oposició reconeixen que el nivell de nitrats del líquid elemental sobrepassa els nivells establerts i que, per això, no és apta per al consum humà. L'acord va sorgir arran d'una moció presentada per l'agrupació local del PSOE, a l'oposició, que va ser objecte de debat. En un dels punts, l'escrit dels socialistes demanava que el ple acordàs que l'Ajuntament concedís un permís a Aguas Manacor SA per a l'explotació d'un nou pou ubicat a la zona des Creuers, «per solucionar les mancances de servei que pateix la xarxa pública de subministrament d'aigua potable».

En vista d'aquesta situació, el regidor d'Urbanisme, Bernat Amer, informà que com que aquest pou s'ubicat a prop de la depuradora, una teulera, una botiga de perles i en una futura zona de serveis, l'Ajuntament de Manacor ha sol·licitat a la Direcció General de Recursos Hídrics que n'autoritzi l'explotació. Davant d'aquesta situació aquest punt es va retirar de la moció. Amb la moció del PSOE, es va aprovar així mateix que l'Ajuntament de Manacor i l'empresa concessionària impulsin una campanya conjunta de conscienciació sobre la necessitat d'estalviar aigua, i d'informació de la ciutadania sobre la mala qualitat de l'aigua.

Tot i el consens entorn del continugut de la moció del PSOE, l'oposició acusà el pacte PP-AIPC de «no haver fet res» en quatre anys per millorar el servei de subministrament d'aigua.La portaveu d'ALM-UM, Catalina Julve, assenyalà que «si el problema és que l'empresa no compleix, s'ha de plantejar el rescat de la concessió perquè hi ha drets i deures, però la Sala també hi ha de fer alguna cosa». Per la seva banda, Antoni Pastor, assegurà que la petició d'Aguas Manacor no es limita a poder explotar un pou més, sinó que també reclamen apujar els preus, actualitzar tarifes o la concessió per 25 anys més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris