muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'alternativa al segon cinturó no afecta Son Sardina i desdobla el camí dels Reis

La proposta que estudia el Consell implicaria obrir un nou vial entre l'autopista d'Inca i la carretera de Sóller

El Consell de Mallorca ja té una proposta alternativa al segon cinturó que no afectaria Son Sardina. A diferència del projecte anterior, que arribava a la carretera de Valldemossa, aquest just arribaria a la carretera de Sóller amb un nou vial des de l'autopista d'Inca. El tram final comportaria el desdoblament del camí dels Reis, des de la carretera de Sóller desdoblada fins a la via de cintura, i milloraria així els accessos al futur hospital de Son Espases. Aquesta és, amb petites variables, l'alternativa que té sobre la taula el Consell de Mallorca. Una proposta que haurà de ser negociada entre els socis del Pacte i que, a la vegada, haurà de ser ratificada per l'estudi de mobilitat previst en el Conveni de carreteres signat amb Madrid.

Al marge d'això, el que ningú no discutiria ara mateix seria el desdoblament del tram ja existent actualment entre Carrefour i Al Campo o, cosa que és el mateix, entre l'encreuament de l'autopista de l'aeroport al Coll d'en Rabassa i l'enllaç amb l'autopista d'Inca a Cas Capità. A partir d'aquí, s'hauria d'obrir un nou vial entre l'autopista d'Inca i la carretera de Sóller. Aquest tram, d'uns tres quilòmetres, podria ser tot de nou traçat -similar al projecte original de segon cinturó- o podria aprofitar parcialment un camí existent, el camí Vell de Son Reus, que seria desdoblat. A diferència del projecte anterior, que arribava fins a la carretera de Valldemossa creuant per sobre de Son Sardina, aquest just arribaria a la carretera de Sóller i, per tant, no afectaria aquest poble de Palma. La proposta implicaria el desdoblament de la carretera de Sóller des de l'enllaç amb el nou vial fins al camí dels Reis. Aquest camí també seria desdoblat fins a connectar amb la via de cintura a l'alçada de Can Valero i amb l'entrada a Palma a través del camí de Jesús.

La proposta permetria millorar els accessos a Ciutat, descongestionar la via de cintura i connectar el futur hospital de Son Espases amb les principals vies ràpides de comunicació que envolten Palma o hi entren. I això, sense afectar Son Sardina -una població que havia protestat pel projecte anterior- i aprofitant gran part dels traçats existents i que ara es desdoblarien. El projecte, que no s'anomenarà segon cinturó, serà finançat pel Ministeri de Foment per mitjà del Conveni de carreteres, que ja preveu una partida de 105 milions sota l'epígraf d'Accessos a Palma. Precisament ahir, el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pascual, advertí en el ple del Consell que no hi ha cap contradicció entre el que ell pensa i el que pensa la presidenta, perquè tots dos estan d'acord que cal un segon cinturó, però no el projecte del PP.

Pascual assegurà que l'alternativa podrien ser un o més projectes «que resolguin igual o millor el que es pretenia resoldre». També reiterà que el projecte de segon cinturó del PP no es farà, però «s'hauran de resoldre els problemes de Son Espases» i s'actuarà d'acord amb el que estableixi l'estudi de mobilitat. El portaveu d'UM, Miquel Àngel Flaquer, advertí que el seu partit defensarà el segon cinturó però no en farà una «qüestió bèl·lica» i es mantindrà «fidel» al Pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris