algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Balears registra la xifra d'aturats més alta d'un octubre des del 1996

Els desocupats creixen un 10% sobre l'any anterior, fins als 37.100

El nombre de desocupats continua a l'alça i l'octubre tancà amb 37.100 persones sense feina a les Illes, fet que significa un 10 per cent més que el mateix període de l'any anterior, segons dades del Ministeri de Treball. Aquesta xifra d'aturats és també la més alta que registra Balears des de l'any 1.996. Per altra banda, aquest és el segon increment més alt de l'Estat, just per darrere Múrcia amb un 10,4 per cent, mentre que la mitjana estatal ha estat del 2,8 per cent.

En la comparativa interanual, la construcció és el sector que més augmenta amb un 16,9 per cent i els serveis ho fan en segon lloc amb un 7,3 per cent. Tot i que, en termes absoluts, la construcció afegeix 1.237 persones al col·lectiu sense feina, mentre els serveis ho fan en 2.234 persones. L'increment de l'atur en el mes d'octubre ha estat generalitzat a totes les Illes. La desocupació va pujar a Mallorca en 2.502 persones respecte el mateix mes de l'any anterior; a Menorca, en 247 i a les Piiüses ho féu en 647 desocupats més que fa un any.

Per altra banda, quan es compara la xifra d'aturaats de l'octubre amb el setembre, Balears lidera la pujada a Espanya, amb un 18,8 per cent més. En el conjunt de l'Estat, ha crescut un 1,55 per cent i la comunitat que més s'apropa a les Illes és Cantàbria amb un 5,6 per cent. El final de la temporada turística du habitualment increments de l'atur. En aquest cas, mentre la construcció ha reduït la xifra de desocupars en 308 persones, els serveis l'han incrementada en 5.847, un 17,1 per cent més. La patronal Caeb i el sindicat UGT coincideixen a assenyalar que l'estacionalitat és la causa d'aquests forts increments. El president de la Confederació, Josep Oliver, considera que l'estacionalitat impedeix absorbir el flux de treballadors. No obstant això, destacà que aquestes xifres contrasten amb l'increment de l'ocupació.

Des d'UGT s'assenyala un altre culpable per l'augment de l'atur, el turisme residencial, que creuen que està duent a una destrucció de llocs de feina. Per altra banda, CCOO demana de manera «urgent» un pacte entre Govern, sindicats i empresaris que «prioritzi l'ocupació amb futur i posi fi al període de creixement de llocs de feina a baix cost». En el mateix comunicat destaquen també que els aturats extracomunitaris són ja el 16,01 per cent del total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris