algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'Ib-Salut gestionarà un pressupost per 2008 de més de 1.169 milions d'euros

La xifra suposa un increment de 109 milions respecte als comptes de l'any passat

El Servei de Salut de les Illes Balears, (Ib-Salut) gestionarà un total de 1.169.892.280 euros, 109 milions més que l'any passat, xifra que representa un increment pressupostari de més del 10%. Segons les dades de la Conselleria d'Hisenda, la Conselleria de Salut i Consum disposarà d'un pressupost total de 1.194,2 milions d'euros, dada que representa el 35,94% del total del pressupost de la Comunitat Autònoma, un 10,22 per cent més respecte del total de l'any passat. El gruix d'aquests comptes de la Conselleria de Salut serà per a la Direcció General de Planificació i Finançament, que inclou l'Ib-Salut.

Aquest pressupost del Servei de Salut es divideix en sis capítols. El primer, amb més de 427 milions d'euros, es destina a personal; el segon capítol, de més de 466 milions, correspon a despesa corrent i inclou entre altres aspectes, els contractes de serveis, la seguretat o la compra de material. El tercer capítol, de 5,6 milions d'euros, correspon als interessos generats de la construcció de l'hospital d'Inca i el de Manacor i a interessos de demora. El quart, amb 219,5 milions, és el relatiu a despesa farmacèutica; el sisè d'aquests capítols, amb 47,7 milions, correspon a noves accions d'Atenció Primària, Son Dureta o a les àrees de Salut de Menorca i Eivissa i Formentera; i el setè, a transferències de capital per a Gesma i les diferents fundacions sanitàries.

Aquest pressupost té una altra lectura i és quina quantitat en rebrà cada una de les diferents àrees sanitàries o hospitals. Els Serveis Centrals de l'Ib-Salut gestionaran 627,9 milions; l'Hospital de Son Dureta, 273,3 milions; l'Àrea de Salut de Menorca, 65,7 milions; l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, 81,3 milions; l'Atenció Primària de Mallorca, 110,8 milions; i la gerència del 061, 10,6 milions.

Els Serveis Centrals de l'Ib-Salut són els encarregats de dotar pressupostàriament les empreses públiques i fundacions sanitàries existents. Així, Gestió Sanitària de Mallorca, Gesma, que reuneix l'Hospital Joan March, l'Hospital General i l'Hospital Psiquiàtric de Palma, disposarà de 43,8 milions d'euros; la Fundació Hospital Comarcal d'Inca, 33,3 milions; la Fundació Hospital de Manacor, 66,08 milions; i la Fundació Hospital Son Llàtzer rebrà un total de 122,4 milions d'euros del pressupost de 2008. D'aquest pressupost dels Serveis Centrals, també se'n destinarà una partida a infraestructures, en la qual destaca la corresponent a l'edificació del nou hospital de referència de la Comunitat, que es construeix a als solars de la finca de Son Espases, i del nou hospital d'Eivissa.

També s'hi preveu la construcció de nous centres de salut i la remodelació de les instal·lacions d'altres, com ara els de Son Gotleu, el Rafal Nou i el Camp Redó de Palma; Artà, Son Servera, la Colomina d'Eivissa o el de Maó. Aquests centres s'afegiran als que ja es construeixen de nou o es remodelen en l'actualitat, com ara els de l'Escola Graduada, Bendinat, Palmanova, Pere Garau, Aragó i Can Picafort a Mallorca; i els de Vila Sant Josep i Sant Jordi a Eivissa. La responsabilitat de gestionar més de la tercera part dels pressuposts de la Comunitat i el deute deixat per l'anterior equip de govern del Partit Popular, segons explicà Vicenç, en la seva compareixença parlamentaria, obligarà la Conselleria de Salut a adoptar noves mesures en la gestió per a la millora de l'eficiència del sistema sanitari autonòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris