algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Govern i Cort acorden crear 20 centres de dia i una residència aquest mandat

En total serien devers 720 places més a fi de donar resposta a la nova Llei de dependència estatal

El Govern autonòmic i l'Ajuntament de Palma s'han compromès a construir en el transcurs d'aquesta legislatura una residència i 20 centres de dia per a persones dependents a la ciutat, que sumarien unes 720 places i pal·liarien, en part, el dèficit de recursos que pateix la capital en aquest àmbit. La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, la batlessa de Palma, Aina Calvo i el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, anunciaren ahir aquesta decisió, que tractarà de donar resposta a la nova Llei de dependència estatal.

Segons explicà Santiago, en aquests moments, hi ha unes 780 places residencials públiques per a persones dependents a Palma i unes 200 al centre de dia de s'Estel i en dos equipaments més que gestiona el Consell de Mallorca i cap de les places del centre de dia són de gestió exclusiva del Consistori que pateix un acusat dèficit de recursos per als usuaris amb dependència. La nova residència tindrà 120 places mentre que els 20 centres de dia en suposaran unes 600 més, aproximadament. En aquest sentit, la creació d'aquests centres permetrà que Palma assoleixi uns índexs «adequats» de recursos residencials per, així, acostar-se, en el cas dels centres diürns, als que ja tenen altres municipis de Mallorca. No obstant això, Santiago admeté que la Ciutat no assolirà encara, els nivells «òptims» per atendre la demanda d'aquest col·lectiu.

Cada centre estarà finançat de forma conjunta per Cort i el Govern autonòmic, mentre que la residència, de titularitat pública, rebrà, probablement doblers de l'Imserso, depenent del Govern estatal. La consellera aclarí que la construcció d'una residencia nova oscil·la entorn els 7 i els 8 milions d'euros, mentre que el d'estades diürnes entre els 2 o 3 milions. La batlessa admeté, a més, la falta de disponibilitat de sòl municipal per a ubicar-los. Malgrat tot, explicà, que els centres de dia són recursos «més flexibles» que permeten, a part d'una adquisició de sòl, altres solucions com la reforma d'immobles o fins i tot el lloguer.

Per la seva banda, Grosske remarcà que l'Ajuntament iniciarà un estudi per planificar on s'ubicarà la residència i els centres de dia tenint en compte criteris de població i de renda econòmica. Aquests, es podran crear gairebé en qualsevol barri ja que la capital ha estat «particularment castigada» en aquesta matèria. Aquest esforç social de Cort s'extendrà a altres àmbits com l'ajuda a domicili, de la qual es beneficien unes 1.000 persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris