muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Mobilitat substituirà 14 pilons dels vials per càmeres que sancionaran

L'EMT incorporarà a la seva flota 52 autobusos per crear noves línies

El Consistori té previst llevar el 2008 un total de 14 pilons retràctils dels vials de la Ciutat i, al seu lloc, col·locar-hi càmeres de control que enregistraran, de manera automàtica, el número de la matrícula dels cotxes que accedeixen als carrers que estan exclusivament restringits al trànsit per als residents de la zona. Les càmeres tindran incorporada una base de dades de matrícules autoritzades. Per posar en marxa aquesta mesura sancionadora, el Consistori té prevista una partida d'uns 350.000 euros. Així ho avançà el regidor de Mobilitat, Joaquín Rodríguez, després de comparèixer ahir per explicar al grup de l'oposició els plans d'execució dels pressupostos del 2008 que s'eleven, amb els organismes autònoms i empreses municipals incloses, a 643 milions d'euros.

Fins ara, els conductors disposaven d'una targeta de resident, mitjançant la qual es feia davallar el piló del vial per permetre l'accés dels conductors al seu carrer. No obstant això, no existia cap control sobre aquells usuaris de vehicles que pitjaven el botó verd de la cabina -que controla els moviments del piló- i traspassaven la zona restringida sense residir-hi. Amb aquesta mesura, tampoc se'ls impedirà el pas però el consistori tindrà constància de la quantitat de cotxes que han comès aquesta «infracció» per procedir a fer les sancions oportunes.

Per altra banda, l'EMT incorporarà 52 nous autobusos a la seva flota que li permetran crear noves línies. Rodríguez, que gestionarà un 7,75 per cent del pressupost total (gairebé 50 milions d'euros), assenyalà que la fórmula per finançar els nous vehicles, encara no està decidida, però que probablement es farà a través del «renting». L'increment de la flota possibilitarà a l'EMT augmentar les freqüències de les línies amb més demanda, la 3, la 12 i la 19. També es dividiran les línies més llargues per fer-les més àgils i reduir els retards que solen acumular. Rodríguez afegí que Cort està pendent de com quedarà definit el projecte del tramvia que prepara el Govern i que no està pressupostat. Afegí que, un cop el Consell de Mallorca concreti els seus plans per a millorar els accessos a Palma, el consistori decidirà on habilitar els tres aparcaments dissuasius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris