bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PAC que prometeren a Can Picafort no atendrà urgències les 24 hores

El Govern diu que sols hi havia una declaració d'intencions, però no un compromís ferm

63400

L'any 2000 la llavors consellera de Sanitat, Aina Salom, es comprometé a construir el PAC.

El nou centre de salut de Can Picafort no és un Punt d'Atenció Continuada (PAC) i per tant no atendrà urgències les 24 hores. Així ho confirmà ahir el subdirector d'assistència d'Atenció Primària i 061 de la Conselleria de Salut, Joan Pou, que assegura que la construcció del PAC que va prometre el mes de juliol del 2000 el Pacte de Progrés i que va començar a construir el govern de Jaume Matas, no era més que «una declaració d'intencions» perquè «la planificació sanitària no el preveu». Pou explicà que «a la Conselleria no consta res» sobre un compromís del Govern per obrir un PAC a Can Picafort i respecte a la possibilitat que el centre de salut de Can Picafort atengui urgències les 24 hores en un futur. Va explicar que «les coses no són en cap moment definitives i és cert que l'ordenació sanitària ha d'adaptar-se als canvis de població, però el dèficit de professionals ho fa difícil».

Així les coses, davant de l'estupefacció de l'equip de govern municipal (PP-CPU), els veïns del municipi de Santa Margalida hauran de continuar desplaçant-se al PAC veí de Muro per a les urgències sanitàries fora de l'horari habitual d'obertura del centre de salut (de 8 a 21 hores). El subdirector d'assistència d'Atenció Primària va avançar que una vegada acabades les obres del centre de salut de Can Picafort, que es recepciona avui, en 10 o 15 dies es millorarà el servei de manera que hi haurà un metge més a temps complet i un altre compartit amb Muro. També hi haurà una infermera més.

Durant els mesos d'estiu, que tindran major demanda, el pac mòbil de Muro es desplaçarà a Can Picafort i deixarà el servei els caps de setmana de 8 a 18 hores. Des de l'equip de govern municipal, el batle, Martí Torres, i el delegat de Can Picafort, Bernat Amengual, varen mostrar ahir la seva preocupació pel fet que el centre de salut de Can Picafort no sigui finalment un PAC, no obstant això, varen assegurar que «continuam confiant en la bona voluntat de la Conselleria perquè en el futur es presti el servei». Els responsables municipals i de la Conselleria de Salut assistiran avui a les 12 hores del matí a la recepció de les obres de construcció de les noves instal·lacions sanitàries en el centre de salut de Son Bauló. Les noves instal·lacions estaran operatives d'aquí a quinze dies, aproximadament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris