nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

«Quan et maltracten et sents morta i a més després les ajudes no són reals»

Una veïna de Selva víctima de maltractaments denuncia que ha de dormir al cotxe

99226

Nieves va denunciar la seva exparella per agressió i intent de violació. Foto: A.S.

«Quan sofreixes maltractaments de la teva parella et sents una mica com si fossis morta. Fins i tot arribes a desitjar la mort. El pitjor és que les ajudes que sempre et prometen són irreals; jo he de dormir al cotxe, perquè m'han dit que els centres per a dones són plens.» Nieves té 51 anys i l'octubre vivia amb el seu company en un casa llogada de Selva. «Ell volia pegar al nostre ca i li vaig dir que no ho fes. Després s'enrabià perquè havia deixat la pell d'un caqui a la pica i em començà a insultar. Va dir que volia que me n'anàs de casa, però tot el que hi ha allà és meu i li vaig dir que no», relata. Segons el seu testimoni, Nieves pujà llavors al pis superior i es tancà en una habitació: «La porta no té balda i vaig col·locar un radiador perquè no entràs. Em vaig ficar al llit per calmar-me i de cop i volta entrà i em va dir que em violaria».

La dona es refugià al bany i hi passà la nit, «morta de por». Al matí, suposadament, tornà a ser víctima de maltractaments: «M'esperava i em copejà contra la paret, i jo vaig haver de sortir mig nua al carrer per demanant ajuda». L'acusat va ser detingut i ella va ser atesa, en primer lloc, per la Policia Local d'Inca i, després, per la Guàrdia Civil. La dona, en aquest sentit, es mostrà molt decebuda amb l'actuació policíaca, ja que a parere seu els agents es posaren clarament a favor del denunciat. «Un responsable de la Policia m'arribà a dir que per quatre cops no em convenia denunciar-ho, perquè hauria de contractar un advocat i el procés em sortiria car.

L'home va ser arrestat i després quedà en llibertat, després de negar les imputacions. «He hagut de dormir a casa de la meva filla, però ella té la seva vida i no vull molestar-la. Al centre d'acolliment em digueren que estava al límit de dones en la meva mateixa situació i he arribat a dormir al cotxe», conta Nieves. «A la casa que havíem llogat a Selva, hi tenc totes les meves pertinences i no puc recollir-les. Fins que no vius un cas de maltractament no saps com ho pots arribar a passar de malament. Jo em sent com si fos morta i més encara quan veus que tots et fallen: la teva parella et pega, la Policia no actua com ho hauria de fer, la resposta judicial és lenta i als centres no hi ha lloc», va afegir. El cas de Nieves està en fase d'instrucció al Jutjat de Violència Domèstica de sa Gerreria i l'acusat, segons ella, no se n'ha vist gaire afectat: «Ara està amb una altra dona, com si no hagués passat res, a la casa que havíem llogat. Aquesta és la justícia que jo he rebut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris