algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Fira de Tardor congrega 50.000 persones

La present edició s'aprofità per posar en marxa la nova ràdio municipal, que emet des del 92.9

B.M. Marratxí.

La Fira de Tardor de Marratxí ha tornat omplir aquest cap de setmana la plaça de Sant Marçal i els carrers més pròxims. Encara que dissabte també s'havien programat nombroses activitats i fins ben entrada la nit hi hagué festa, ahir va ser el dia amb major presència de visitants. Hi contribuí, sens dubte, l'assolejada jornada, que representà gairebé un parèntesi estival després de les setmanes de pluja i desastres meteorològics.

Entre les 12.00 i les 14.00 hores d'ahir, la fira arribà a congregar més de 20.000 persones, i en el dia i mig d'activitat es varen superar les 50.000, segons varen informar fonts de l'organització.

La plaça de Sant Marçal i els carrers adjacents donaren cabuda a 23 carpes i 160 estands amb una oferta molt diversa, des dels típics fruits de temporada (castanyes, nesples, les primeres taronges, caquis o codonys) fins a la tradicional llet d'ametla, que les autoritats aprofitaren per degustar. Com no podia ser d'altra manera, hi havia paradetes dedicades a la ceràmica de factura tradicional i als siurells, productes artesanals com la mel, les neules o els torrons; tota casta d'animals i exposició de cotxes d'època.

S'ha de destacar també, que coincidint amb la Fira de Tardor va començar les seves emissions la ràdio municipal de Marratxí, i ho féu des del dial 92.9 de la FM. hir va emetre per primer cop en directe des de la Fira i oferí als oients entrevistes amb els organitzadors així com, a una sèrie de persones vinculades amb el món sociocultural del municipi. Al capdavant del programa, que es perllongà durant dues hores, hi havia els periodistes Xesc Barceló i Biel Sánchez, juntament amb la directora de l'Institut Municipal de Comunicació, Marta Fernández.

La comitiva d'autoritats presents estava encapçalada per la consellera d'Agricultura i Pesca del Govern balear, Mercè Amer; la consellera insular d'Economia i Turisme, Isabel Oliver i el batle de Marratxí, José Ramon Bauzá (Partit Popular), i la pràctica totalitat del consistori. Les autoritats realitzaren un recorregut pel recinte firal acompanyades per la banda de música municipal.

Una altra de les atraccions que més interès va despertar entre els milers de visitants va ser la passejada de gegants, encapçalats pels dos siurells típics de Marratxí que anaven acompanyats pels sons de les xeremies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris