cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El 70% dels joves d'FP que acaben la formació té feina als sis mesos

Educació aposta per acostar aquests estudis al món empresarial

M.QUES. Palma

El 70% dels alumnes de Formació Professional que finalitzen els seus estudis troba feina en menys de sis mesos. Així ho confirmà el director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanet de la Conselleria d'Educació, Miquel Mestre, qui assegurà que els seus estudis revelen que d'aquest percentatge, un 80% per cent fa feina amb alguna cosa que està relacionada amb allò que van estudiar.

En aquest curs a la Comunitat, s'imparteixen un total de 226 cicles formatius d'FP, dels quals 140 són de grau mitjà i 86 de grau superior. A més, també es desenvolupen cicles formatius de garantia social i els programes Isla. En total, en aquest curs hi ha 6.228 alumnes de les Balears matriculats en els diferents cicles formatius, programes i cursos de Formació Professional. Les titulacions més demandades són Sanitat, Electricitat i electrònica, Activitats fisicoesportives i Administratives.

Pel que fa a la branca sociosanitària, el director general indicà que actualment s'imparteixen diferents cicles del sector, com els de Farmàcia, Tècnics de radiodiagnòstic o d'Auxiliars per residències, però aquest nombre s'ha d'ampliar a causa de l'entrada en vigor de la Llei de dependència que «serà una sortida laboral molt important per a molts de joves de les nostres Illes». Pel que fa referència a la correspondència entre l'oferta formativa i la demanda empresarial es pot dir que a Sanitat i Electricitat és on més es troba.

A la família professional d'Hoteleria l'increment no va en consonància amb l'oferta del mercat laboral, perquè es continua contractant gent sense qualificar. Mestre considerà que «l'administració té l'obligació de lligar-ho al màxim amb el món productiu i trobar les necessitats del sector i dotar-lo de nous professionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris