muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Casserolada contra el projecte de golf de Son Bosc davant l'ajuntament

El col·lectiu Antigolfos demana a les autoritats que aturin el projecte i protegeixin els terrenys

ELENA BALLESTERO. Muro.

Una trentena de persones protestà ahir de matí a les portes de l'ajuntament contra el projecte de construcció del golf de Son Bosc. El col·lectiu Antigolfos és vaig servir d'una casserolada per a fer saber als responsables municipals que no volen un golf tan a prop de l'Albufera. La casserolada va comptar amb el suport del GOB i dels regidors municipals de PSOE-Entesa, no així de la resta de grups polítics amb representació municipal (UM, PP-CDM).

L'Ajuntament es troba en espera dels resultats d'un informe tècnic i un altre de jurídic abans de decidir si concedeixen la llicència d'activitats a la promotora del golf que disposa d'un interès general per construir als terrenys des de l'any 2000. Així ho va explicar el regidor de Medi Ambient, Jaume Payeras, que va avançar que el resultat de l'informe pot demorar-se aproximadament quinze dies.

La coalició PSOE-Entesa, que governa l'Ajuntament de Muro al costat d'UM, és clarament contrària a la construcció del golf de Son Bosc. Si finalment l'informe jurídic municipal confirma les seves sospites que el projecte de construcció del golf incompleix les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) en no respectar una franja lliure de terrenys de 500 metres al costat del mar, l'equip de govern no dubtarà de denegar la llicència d'activitats. Si l'informe jurídic és favorable a la concessió de la llicència, haurà de recórrer a una altra fórmula per evitar el golf.

En aquest cas encara quedaria la possibilitat que la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear desbloquegi l'expedient de protecció dels terrenys que es va iniciar durant el primer govern del Pacte de Progrés i que va paralitzar el govern de Jaume Matas durant la passada legislatura. En aquest sentit, els convocants de la casserolada, el col·lectiu Antigolfos, destaquen l'alt valor mediambiental de la zona on recentment s'ha descobert una població important d'orquídia del prat, segons va explicar Tonina Siquier, del Gob.

Siquier va explicar que «dues terceres parts de la població d'aquesta orquídia estan concentrades als terrenys de Son Bosc» per la qual cosa el col·lectiu contrari al golf sosté que l'informe d'impacte ambiental favorable a la construcció de les instal·lacions «perd validesa perquè és anterior a la troballa de l'orquídia», va dir la representant del Gob.

No és la primera vegada que el col·lectiu Antigolfos es manifesta contra el golf de Son Bosc i no descarta noves mobilitzacions sí les institucions no adopten les mesures oportunes per aturar el projecte.

Després de la recent denegació d'interès general del projecte per construir un golf en al finca de SonReal del veí municipi de Santa Margalida, el col·lectiu Antigolfos és una mica més optimista. «Parar el golf de Son Real era en principi molt més difícil», va dir Tonina Siquier.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris