algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La Llei de capitalitat prioritza les inversions socials, esports i neteja

Gairebé la meitat dels 30 milions aniran a aquestes àrees de govern

Els pressupostos de L'Ajuntament de Palma preveu diverses inversions a càrrec dels doblers que el Consistori rebrà el 2008 per la Llei de capitalitat. Dels 30 milions que li corresponen per aquesta via, gairebé la meitat, devers 12,3 milions d'euros, s'invertiran en les àrees de Benestar Social, Esports i neteja i Medi Ambient.

En aquest sentit, el govern municipal té previst destinar més de 5 milions d'euros a les instal·lacions i als equipaments esportius de Palma, aspecte que inclou també la reforma de l'estadi de Son Moix. Aquesta és la inversió que s'endurà més doblers per mitjà de la Llei de capitalitat, juntament amb els 4,8 milions d'euros que es dedicaran a la regidoria de Benestar Social per a la reforma i l'ampliació de la xarxa de centres socioculturals de la ciutat.

L'altre àrea que surt més beneficiada és la relacionada amb la neteja. Així, el Consistori invertirà 2,5 milions d'euros en vehicles de recollida. Aquestes dos darrers departaments, juntament amb el de Mobilitat, formen part dels eixos que centraran els pressuposts de la Sala durant el 2008. Precisament, la regidoria que lidera el responsable de Mobilitat, Joaquín Rodríguez, invertirà devers dos milions d'euros per mitjà de la Llei de capitalitat, també, per comprar vehicles per a l'Empresa Municipal de Transports. A banda, i pel que fa a a l'atenció de persones i a la millora de barris, els nous pressuposts destinen 736.000 euros a l'eliminació de barreres arquitectòniques. També s'hi preveuen 20,5 milions per a l'adquisició de sòl i 1 milió per rehabilitar el baluard del Príncep, entre altres.

Aquest mandat arranca amb una inversió anual de 77 milions d'euros. La diferència d'inversions reals entre el pressupost de 2007 i el de 2008 respon, segons el mateix regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, a la Llei de capitalitat, i dels 25 milions d'euros pressupostats, a l'Ajuntament només n'hi arribaren 16. L'altre motiu són els equipaments esportius. El pressupost de 2007 incloïa una partida de 17 milions per a equipaments esportius que s'haurien d'haver repartit fins el 2016.

En el mandat 2003-07, la inversió mitjana fou de 48 milions d'euros a l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris