algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Sala demanarà a la funerària que abaixi els preus dels enterraments

Considera que és «excessiu» que costi una mitjana de 2.000 euros

L'Ajuntament de Manacor demanarà a l'empresa funerària que opera a la ciutat que abaixi els preus dels enterraments, per fer-los assequibles a tots els ciutadans. Des de la Sala informen que actualment «morir-se» a Manacor costa una mitjana de devers 2.000 euros, una quantitat que troben «excessiva». En aquest sentit, afegeixen que les taxes i els tràmits burocràtics per cada sepeli costen només 50 euros. Per això, afirmen que un servei «complet i digne» per un enterrament «no hauria de costar més de 1.200 euros». L'Ajuntament de Manacor considera que tothom que vulgui pagar més perquè econòmicament pot, «ho ha de fer i pagar el que vulguin, però hem de tenir en compte que molta gent no pot pagar tant», expliquen.

D'altra banda, des de la Sala també sol·licitaran als responsables del nou cementeri privat de Manacor, anomenat parc de l'Auba, que els preus del crematori siguin «raonables» i que «no gravin gaire als ciutadans que optin per la incineració». En aquest sentit, expliquen que l'Ajuntament ha redactat un projecte d'ampliació del cementeri de Son Coletes, i que aquest pla no ha inclòs la construcció d'un crematori «perquè ells ja en tenen un, però en aquest sentit els demanarem que implantin uns preus raonables».

Quant a aquest projecte, s'ha de destacar que queda pendent d'informes preceptius i que les obres podrien començar en els propers mesos. A hores d'ara la llista d'espera de gent interessada a adquirir un dret funerari supera ja les 200 persones, i des de la Sala informen que tots els interessats encara poden adreçar-se a les oficines municipals ubicades a l'antiga casa consistorial per apuntar-se. L'objectiu de l'ampliació del cementeri és posar nínxols a disposició de la ciutadania i a preus assequibles, ja que l'actual està saturat, i això que ja fou objecte d'una ampliació a la zona coneguda com el cementeri nou. La que s'executarà en els propers mesos serà similar a la primera, i en faltarà una.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris