algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Cort iniciarà la construcció d'uns 234 habitatges amb el pressupost de 2008

La xifra de pisos previst iguala els 265 executats durant el mandat de Catalina Cirer

L'àrea d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma iniciarà la construcció d'un total de 234 pisos de lloguer i venda amb la nova partida dels pressuposts municipals de 2008. Pràcticament, aquesta xifra, prevista en un any, s'apropa a la mateixa quantitat d'immobles que executà el mandat anterior en els quatre anys presidits per l'exbatlessa popular de Palma, Catalina Cirer. En total, sumaren 265 habitatges, la majoria dels quals, el 84%, en règim de venda.

Aquests 234 habitatges que es posaran en marxa corresponen als projectes, ja redactats i no conclosos prevists dins el Pla Municipal d'Habitatge. Aquests pisos es construiran a les barriades del Amanecer, Polígon de Llevant i la Soledat. El 50% seran de lloguer i el 50% restant de venda. No obstant això, el responsable d'aquesta àrea, José Manuel Gómez destacà que, aquest pla «necessita fer un nou impuls i un salt qualitatiu important en matèria d'habitatge». Entre altres aspectes perquè de les previsions inicials que contemplava el programa, i, segons Gómez, «sent molt benèvols», el PP tan sols arribà al 10% dels seus objectius.

A tall d'exemple, el Pla d'Habitatge 2003-2009 preveia la construcció d'uns 2.390 pisos entre el 2003-2009 dels quals tan sols se n'han lliurat devers 127; mentre que en construcció, en aquests moments, n'hi ha 138 i projectats en sòl aquests 234 que hereda el nou govern municipal i que es començaran a construir a principi d'any. Això és un retard d'uns 1.900 habitatges que, en teoria, haurien d'estar enllestits el 2009.

En aquest sentit, el regidor indicà que aquest pla serà pràcticament impossible de complir. «El PP ha fet una gestió enfocada a utilitzar com a moneda de canvi aquest sòl per a operacions urbanístiques», destacà Gómez. Des del seu departament s'està estudiant la fórmula «per optimitzar» l'escàs sòl que queda a Palma. «És un projecte estratègic de Cort per millorar la política d'habitatge», senyalà. Per això, també, «estam elaborant un cens de solars municipals i per detectar pisos buits.

Sobre aquest aspecte l'Ajuntament de Palma requerirà la col·laboració financera d'altres organismes i administracions. De fet, el regidor ja ha anunciat la intenció d'adquirir, també a partir de 2008, almanco uns 600 habitatges de segona mà per incorporar-los al Patronat Municipal de l'Habitatge. Aquesta mesura, juntament amb els pisos de nova construcció pretén revitalitzar els lloguers a Palma.

Els pressuposts de Cort preveuen dedicar uns 24,7 milions d'euros en aquesta regidoria perquè, entre altres objectius, revisi i acceleri les actuacions que contempla el Pla Municipal d'Habitatge. Això serà una vegada, els nous comptes del govern es sotmetin a l'aprovació de tots els grups municipals, abans de finals d'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris