algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

«A l'empresari nocturn sempre se'l considera el dolent de la pel·lícula

El Blues Ville ha estat tancat per una «llei injusta», denuncia l'amo

«Per una llei injusta que ens fa responsables de les drogues que es consumeixen a l'interior d'aquest local ens veiem obligats a tancar fins al 8 de gener». Així de clar i rotund s'expressava el cartell que fou penjat a la porta del bar musical Blues Ville un dia després del seu tancament.

El seu propietari, Ignasi Simó-Orpi, que penjà el cartell, es mostra preocupat pel fet que els empresaris de negocis nocturns siguin «considerats sempre els dolents de la pel·lícula». A més, assegura, que, en alguns locals, «hi ha una gran tasca cultural al darrere totalment obviada».

La Delegació del Govern decretà una ordre de tancament durant tres mesos contra el Blues Ville, fruit d'un escorcoll policíac en què van trobar poc més de 15 grams de cannabis i 2 de cocaïna a les butxaques dels clients i pel terra, perquè algunes persones llançaren les substàncies que duien a damunt en veure la policia.

Simó-Orpi no posa en qüestió l'actuació policíaca, però es mostra molt crític amb la llei que ha fet tancar el Blues Ville: «quina responsabilitat tenc jo sobre el consum de drogues que fa altra gent major de 18 anys?», es demana. L'empresari recorda també que aquest local és molt més que un bar, ja que s'hi mou molta activitat musical i cultural. «A banda de ser l'indret de reunió de molts músics de Mallorca, és la seu de l'associació d'Amics del Blues», diu.

El propietari del Blues Ville assegura que li semblaria igual d'injust aplicar aquesta llei contra qualsevol altre local, però també afirma que és inversemblant que es tanqui precisament el Blues Ville, «amb el greu problema que pateix Palma de locals on es pugui escoltar música en directe», recorda. A més, denuncia Simó-Orpi, «no entenc que tanquin el bar, perquè si van al passeig marítim i fan un registre trobaran molta droga i no crec que sancionin el club nàutic, com tampoc que tanquin el passeig. I si van a una plaça de Palma tampoc crec que sancionin l'Ajuntament perquè hi hagi gent drogant-se», diu.

Segons explica, aquesta és una situació que va més enllà d'aquest fet concret, ja que els propietaris de locals nocturns també han de suportar «altres lleis injustes», com ara la que els fa responsables dels tassons que surten del local: «com puc ser jo el responsable que algú em robi un tassó!», diu el propietari del Blues Ville per denunciar que, a més de perdre un tassó, pot ser sancionat pel robatori que ha patit. Ignasi ressenya altres «lleis injustes» contra els empresaris nocturns: «Si al carrer del meu local hi ha gent xerrant, que passi la policia i els sancioni. Si són dins fumant porros, doncs que entrin i els sancionin a ells, no a mi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris