algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El registre de malalts renals es posarà en marxa aquesta legislatura

L'anterior pacte deixà enllestit el projecte i que el PP no implantà

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, s'ha compromès a posar en marxa, abans que acabi la legislatura, el registre de malalts renals que pràcticament va deixar enllestit el Pacte de Progrés el 2003 i que el posterior Govern del PP mai no va arribar a implantar.

Així ho assegurà durant les VIII Jornades Renals «Miquel Àngel Tous» que ha organitzat l'Associació de lluita contra les malalties renals (ALCER) a les Balears, després que la presidenta de l'entitat, Manuela de la Vega, tornàs a reivindicar aquest servei d'inscripcions. El responsable de la política sanitària de les Illes destacà la importància d'implantar aquest registre ja que permetria conèixer la situació de cada un dels malalts renals i planificar, d'aquesta manera, els recursos sanitaris per al seu tractament.

«No volem noms, sinó números», aclarí posteriorment als periodistes De la Vega, qui destacà que aquest registre possibilitaria saber el nombre de persones que es troben en prediàlisi que són les que més s'«escapen» del coneixement de l'associació.

Sí que es té control del nombre de persones que reben hemodiálisi a les Balears, que són 550, de les quals devers un centenar esperen un trasplantament de ronyó.

En relació a aquesta qüestió la responsable d'Alcer ha indicat que fins al 15 d'octubre s'han donat, aquest any a les illes, 58 ronyons, que han donat lloc a 29 trasplantaments. Els òrgans que no s'han utilitzat a les Balears s'han destinat a la Península per a malalts del conjunt de l'Estat.

De la Vega lloà l'avenç que ha suposat la mesura implantada fa un parell d'anys de posar en llista d'espera els malalts des què comencen el tractament de diàlisi, ja que abans es perdien uns mesos que en alguns casos eren vitals per trobar un donant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris