algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

«L'oficina no ha de ser just per queixes, sinó per fer propostes i millorar Ciutat

Miquel Lladó, el primer defensor del ciutadà, diu que assumeix el càrrec amb «plena satisfaccció»

L'empresari Miquel Lladó (Palma 1.945) es convertirà, abans de finals d'any, en el primer defensor del ciutadà que hagi tingut mai Palma. Lladó té més de quaranta anys d'experiència en activitats empresarials i comercials. Per citar-ne només algunes, fou un dels fundadors de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears i del Cercle d'Estudis Econòmics. Durant vuit anys, també exercí la presidència de la Cambra Oficial de Comerç de les Balears.

-Com vos proposaren aquest càrrec?

-Va ser la mateix batlessa Aina Calvo qui em telefonà per dir-me que volia parlar amb mi sobre el tema. Va ser una sorpresa, perquè feia molt temps que em trobava lluny de l'Administració municipal.

-Haguéreu de pensar-vos-ho gaire abans de donar el sí definitiu?

-No m'ho vaig pensar, tot va anar molt ràpid; en menys de 24 hores ho vaig haver de decidir. Però el que de debò em motivà fou el fet que el meu nom hagi tingut el consens de tots els grups polítics municipals de l'Ajuntament. Això és, per mi, una satisfacció, perquè al llarg d'aquests anys he intentat mantenir una total independència política per no perjudicar el grau de fluïdesa i diàleg.

-De què s'han de defensar els ciutadans davant l'Administració?

-Vos diré una cosa. L'Administració deu fer milers d'actuacions cada dia, al lllarg de l'any. L'àmbit és molt ampli i només pel fet de ser el canal de diàleg entre l'Ajuntament i els ciutadans ja justificaria de sobres aquesta figura.

-Què voldríeu transmetre a la població?

-Des d'aquesta oficina intentaré millorar l'atenció cap al ciutadà i actuaré perquè no se'n vulnerin els drets... Aquest serà un dels meus objectius, a banda de fer un seguiment dels seus problemes, des de renous fins a preocupacions o conflictes que puguin sorgir. Tanmateix, l'oficina no només ha de servir per queixar-se, també hauria de ser un indret per fer propostes i traslladar-les al Consistori.

-Com actuareu?

-Tinc clar que assumiré les meves funcions amb total independència política, amb plena autonomia i segons el meu criteri, amb l'absoluta garantia d'abordar qualsevol tema sense limitacions. Implica molta responsabilitat.

-I la vostra missió?

-Oferir un servei d'assessorament, informar els ciutadans sobre qualsevol procediment que hagin de realitzar i no sàpiguen on dirigir-se, oferir ajudes... També supervisaré tots els aspectes relacionats amb auditories externes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris