algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

La urbanització des Guix és ben lluny de convertir-se en la zona urbana del municipi

L'àrea presenta un aspecte degradat a causa del mal estat del paviment i de l'enllumenat públic

Ja fa alguns anys que s'especula que la urbanització des Guix, a Escorca, es convertiria en el nucli urbà del municipi, ja que Escorca, tot i tenir moltes d'urbanitzacions, no disposa de cap centre urbà definit en tot el seu territori. Tot i que una promotora ha presentat a l'Ajuntament d'Escorca la intenció de dur a terme un macroprojecte urbanístic a la zona des Guix per tal de revitalitzar-la, de moment encara no hi ha cap sol·licitud formal per començar l'obra de rehabilitació d'aquesta àrea, que es troba en un estat de gran deteriorament. Tant és així, que l'aspecte que presenta actualment la urbanització des Guix, ubicada just abans d'arribar al santuari de Lluc per la carretera de Caimari, s'acosta més al d'un paratge boscós de la serra de Tramuntana que no al d'una zona residencial.

La vegetació que es troba a la zona des Guix és endèmica i hi creix en total llibertat, ja que no hi ha zones enjardinades ben cuidades. Així, tot i que la urbanització disposa de tots els serveis necessaris per a qualsevol zona urbana des de 1974, qui hi vagi a passejar amb data d'avui pot apreciar que es tracta d'un lloc amb un paviment que necessita millores, especialment als llocs on no hi ha cap habitatge edificat pels voltants, i amb alguns fanals romputs. Segons la normativa vigent, la urbanització des Guix no pot estendre la seva àrea urbana. A pesar d'això, sí que es pot construir en aquells indrets on encara no s'ha urbanitzat, sempre que els projectes que s'hi vulguin desenvolupar s'adaptin a la normativa que regeixen les Normes Subsidiàries del municipi.

S'ha de recordar que l'Ajuntament d'Escorca no disposa de grans ingressos a cauas de la peculiaritat del municipi. Escorca no té un gran nombre d'habitants al llarg de l'any i l'Ajuntament només pot fer actuacions puntuals per millorar i mantenir la zona gràcies a les subvencions de les administracions, però no pot afrontar l'elevada despesa que suposaria arreglar tots els carrers de la urbanització i millorar-ne els serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris