nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La manifestació contra la destrucció de la Real serà el 17 de novembre

Els convocants mantenen la seva oposició a l'hospital de Son Espases

Els opositors a la construcció de l'hospital de Son Espases han acordat realitzar el dissabte 24 de novembre la manifestació de protesta contra la decisió de l'Executiu de Francesc Antich de permetre-hi la construcció del centre hospitalari. Els convocants preveuen que la marxa surti a les sis de l'horabaixa des de la plaça d'Espanya, si bé encara no n'han fet públic el recorregut definitiu. En una reunió mantinguda dimarts horabaixa, diverses entitats ciutadanes, sindicats i plataformes arribaren a l'acord de posposar una setmana la protesta anunciada fa setmanes per al 17 de novembre. En la trobada, mantinguda al Casal d'Entitats Ciutadanes del carrer de Montenegro, els convocants de la protesta acordaren també la redacció d'un manifest en el qual exposen els motius de la seva oposició a la decisió presa pel Govern balear de continuar el projecte iniciat per l'Executiu presidit per Jaume Matas.

Els convocants asseguren en el manifest que, amb la protesta, volen fer públic «el desencís per l'incompliment flagrant d'una de les principals promeses electorals dels partits que integren el Govern». En aquest sentit, també asseguren que la decisió del nou Govern «suposarà un frau polític molt greu» que «avala íntegrament la pilotada especulatiu que va pactar el PP amb els interessos privats». «L'hospital a Son Espases només beneficia els especuladors de la compravenda de terrenys, les empreses constructores i les que gestionaran privadament els serveis hospitalaris durant dècades», asseguren en el manifest.

Així, encara que l'anunci fet per l'Executiu autonòmic de centreesquerra és ferm i sembla que no té marxa enrere possible, les diverses entitats que donen suport a la protesta asseguren que mantindran la seva oposició fins al final, tal com ho han fet durant aquests darrers anys, contra un projecte que «crea un precedent que allunya les esperances d'aturar altres iniciatives agressives amb els espais naturals». Així, consideren que el Govern presidit per Francesc Antich «en sotmetre's als poderosos, deixa la porta oberta a altres destruccions, com la de ses Fontanelles, port Adriano o la façana marítima de Palma».

Entitats convocants

Almenys deu entitats han anunciat ja la seva adhesió a la convocatòria de la manifestació contra la destrucció de l'entorn del monestir de la Real. Així, l'Assemblea per Pollença, Attac, CGT-Drets Humans, Joventut Comunista, Lobby per la Independència, Maulets, Plataforma Camins Públics i Oberts, Plataforma Salvem Can Tàpera i Unió Obrera Balear són les entitats que han participat de les reunions en les quals s'ha acordat la continuació de les mobilitzacions en contra de la construcció de l'hospital a Son Espases.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris