nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Fiol manté que l'OCB treballa per a ERC i que per això no li donà ajudes

Martí diu que l'Executiu Matas és l'única administració que els marginà «de forma sistemàtica»

El conseller d'Educació i Cultura durant la passada legislatura, Francesc Fiol (PP), mantingué ahir que «no és veritat» que des del seu departamanent s'intentàs «ofegar» l'Obra Cultural Balear (OCB). Tot i això, admeté que aquesta entitat social no va rebre ajudes durant els darrers quatre anys «perquè les nostres iniciatives no eren les que ells volien ni interassaven» i recordà que des d'allà es propiciaren campanyes contra la seva persona arran d'algunes de les seves decisions. Després de l'incident protagonitzat dimarts al Parlament per aquesta qüestió amb el coordinador de l'Obra Cultural, Tomeu Martí, i que ambdós volgueren restar importància ahir, Fiol comentà que «imagin que alguna iniciativa seva sí que li vàrem donar suport» encara que no ho pogué concretar.

L'exconseller justificà la manca de suport a l'OCB perquè, de la mateixa forma que explicà al ple de dimarts, considera que l'entitat treballa per implantar a Balears les tesis d'Esquerra Republicana (ERC) i que és per això que Carod Rovira, a través de la Generalitat, li ha atorgat ara una subvenció d'un milió d'euros. La seva pregunta al Govern en el ple anà dirigida a qüestionar que un altre govern autonòmic subvencioni entitats de les Illes encara que tampoc pogué recordar si durant l'Executiu del que formà part ho va fer a la inversa. Per la seva banda Martí mantingué la seva posició i negà haver rebut cap tipus d'ajuda per part del Govern de Jaume Matas. És més, mantingué que des d'aquest Executiu «es marginà la nostra entitat i amb una intenció de criminalitzar-la».

Assegurà que «l'Obra Cultural és una entitat que ha pogut signar convenis i rebre ajudes de la Unió Europea, el Govern espanyol, altres governs autonòmics i ajuntaments de tots els colors, però no amb el Govern de Jaume Matas», del qual digué que és l'única administració pública que «ens ha marginat de forma sistemàtica». Martí, que recordà que dimarts en el ple únicament es dirigí a Fiol diguent-li «sí senyor, sí senyor» quan el conseller Moragues afirmava en el ple que el Govern del PP havia intentar «ofegar» l'Obra Cultural, lamentà els fets i considerà que hi va existir un interès des de la bancada popular per provocar l'incident i que per això abandonà la sala de plens abans que la presidenta de la Cambra, fes una crida a l'ordre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris