cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El tripartit ampliarà Can Planas i recuperarà l'antic museu etnològic

El batle criticà la deixadesa del PP amb el patrimoni municipal

El tripartit de sa Pobla denuncià ahir, al magatzem municipal de sa Vileta, l'estat de deixadesa en què han trobat el material que s'hi traslladà l'any 1998, arran de la transformació de l'antic Museu Etnològic en l'actual Museu d'Art Contemporani de Can Planas. El material, que és ple de pols i s' acumula en diverses habitacions i en un soterrani, inclou nombrosos mobles antics, eines de feina, bàscules, bicicletes, màquines de cosir, antigues caixes registradores i tota classe de peces domèstiques de principis de segle. A més, aquest grup de peces comprèn material ceràmic que va estar exposat a l'antic museu ja fa deu anys.

El batle Joan Comes (Ixsp) qualificà la troballa de «tresor» i criticà «la manca de manteniment del patrimoni municipal de la majoria del PP». «Quan hem obert les portes hem experimentat una gran sorpresa i una decepció forta», explicà, i detallà que quan el seu partit estava a l'oposició demanà al ple que s'inventariàs el patrimoni moble de l'Ajuntament. «Ara hem comprovat que s'aprovaven mocions però que després no en feien cas i, a més, com a regidors ni tan sols ens deixaven entrar en aquest magatzem», assegurà. El segon tinent de batle, Lluís Socies (PSOE), criticà també la deixadesa del PP. «El més greu de tot és que tot això són donacions de gent del poble, i crec que quan un governa és responsable del que fa i també del que no fa», maniestà Socias.

El regidor de Cultura, Sebastià Gallardo, aprofità la visita per anunciar la seva voluntat de catalogar i recuperar bona part d'aquest material, que majoritàriament va ser donat per veïns de sa Pobla, i d'ubicar-lo al museu de Can Planes, quan s'hagi ampliat. «Treballam en un projecte per ampliar Can Planes i ubicar-hi tot aquest material, a més del que fins ara estava al Museu de Sant Antoni, que es convertirà en el quarter de la Policia Local, i del fons contemporani», explicà. A més, Gallardo anuncià la seva voluntat de muntar per a l'any 2009 una exposició amb aquests elements recuperats, i denuncià la desaparició d'una col·lecció de fotografies dels exbatles del poble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris