muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els veïns diumenge faran una gran cassolada contra el golf de Son Bosc

El GOB recull signatures a través d'Internet per preservar la zona

Les reivindicacions en contra de la construcció del possible golf als terrenys de Son Bosc, a Muro, ja començaran aquesta setmana. El col·lectiu Antigolfos de Muro ha organitzat per al diumenge a les 11.30 hores del matí una gran cassolada davant les portes de l'Ajuntament per exigir que s'aturi el projecte de construcció del golf i que es reconverteixi la zona de Son Bosc en parc natural. Per la seva part, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha posat en marxa un sistema de recollida de firmes per Internet en contra de la construcció del camp de golf a Son Bosc. Des del GOB s'ha habilitat un espai a Internet mitjançant el qual «fent un sol clic s'enviarà un missatge al president del Govern, Francesc Antich, i al conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, reclamant la protecció de Son Bosc», segons informaren els ecologistes.

Amb aquesta iniciativa, el GOB pretén difondre la campanya internacionalment per poder preservar «l'extensa prada d'orquídia de prat, una espècie amenaçada que es troba a l'Albufera i gran part dins els terrenys de Son Bosc. D'aquesta manera, la realització del projecte del golf que es tramita ara a l'Ajuntament de Muro suposarà la destrucció de dues terceres parts de la població d'aquesta espècie protegida». Malgrat l'oposició del GOB i d'alguns veïns de la localitat de Muro, el batle Jaume Perelló, sí que es mostra a favor de la construcció de la nova zona de lleure. Perelló ha manifestat en reiterades ocasions que «la zona de Son Bosc és una zona abandona i la construcció del golf ajudarà a revitalitzar els terrenys. A més, el projecte del golf beneficiarà el poble de Muro».

Tot i això, els socis de govern de Perelló (PSOE-Entesa) mai no s'han mostrat partidaris del golf encara que des del partit han informat que «si tots els informes tècnics són favorables a la construcció del golf haurem de donar el vistiplau al projecte». A Muro els problemes vendran si alguns informes són desfavorables i el batle continua donant suport al projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris