algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els imputats demanen l'arxivament del cas Son Oms per prescripció

Els advocats de Vicens, Morales i Montis presenten els escrits a Fiscalia

Els advocats defensors dels dirigents d'UM Bartomeu Vicens i Maximilià Morales, i de l'advocat Jaume Montis, presentaren ahir sengles escrits a la Fiscalia Anticorrupció per demanar l'«arxivament immediat» de les diligències informatives obertes pel cas Son Oms. L'argument central dels escrits es basa en la figura de la prescripció, perquè segons els lletrats dels tres imputats, haurien transcorregut catorze anys des que es produïren els fets investigats (1993).

Per això, esmenten que és procedent aplicar l'antic Codi Penal (de 1973), ja que el nou el substituí el 1996, tres anys després d'ocorreguts els fets investigats. També subratllen que l'arxivament «ha de ser immediat», sense entrar si més no en el fons de l'assumpte i independentment de la veracitat, o no, del que reflecteix la denúncia presentada per un dels propietaris dels terrenys, l'empresari i promotor immobiliari Àngel Ochando Javaloyas.

Els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach investiguen des de fa diverses setmanes el canvi d'ús dels terrenys del polígon industrial de Son Oms i, en principi, imputen a Vicens i a Morales un possible delicte de tràfic d'influències, i a Montis, un altre d'estafa. Montis, segons les dades que estan en poder del Ministeri Públic, hauria pactat una comissió del 15 per cent després del canvi d'ús d'uns terrenys que passaren de rústics a urbanitzables després de l'aprovació del PGOU de Palma, el 1999. El lletrat ha expressat els seus dubtes sobre la veracitat de la fotocòpia presentada per Ochando com a prova, ja que, segons ha explicat, «tot just és llegible i a més no du cap signatura». Els advocats Eduardo Valdivia, Jaume Campaner i el bufet Montis intenten aturar el que qualifiquen de «procés judicial i mediàtic contra els seus clients». Per això, invoquen la prescripció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris