muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Amer reacciona i diu que convocarà el Consell Agrari Interinsular «tot d'una»

La consellera respon, així, a les amenaces de tractorada que manifestà la patronal Asaja

A.MATEU. Palma. La consellera d'Agricultura, Mercè Amer, afirmà ahir que convocarà el Consell Interinsular Agrari tan aviat com sigui possible. D'aquesta manera, Amer surt al pas de les amenaces que la patronal Asaja expressà despús-ahir de fer una tractorada si no es prenien mesures urgents per reactivar el sector. Biel Company, secretari general d'aquesta patronal agrària, acusà la conselleria que dirigeix Amer d'inoperant i d'ineficaç. Davant això, la consellera respongué que des que inicià el seu mandat no s'ha aturat de fer feina. «La reunió de la mesa negociadora del preu de la llet, n'és una mostra», asseguraren fonts properes a la Conselleria.

El Consell Agrari Interinsular és un organisme de reflexió que té per objectiu debatre les propostes que origini la Conselleria. Hi tenen representació membres dels quatre consells insulars, les diferents organitzacions professionals agràries, les cooperatives, l'equip directiu de la mateixa Conselleria i els tècnics triats per la consellera perquè hi intervenguin. Aquest organisme ha de ser presidit per un representant consensuat per cada una de les seccions que en són part. D'ençà de l'anterior legislatura el Consell no s'ha reunit i, per tant, està pendent el nomenament del nou president. Per altra banda, Unió de Pagesos de Mallorca té previst avui reunir els seus membres per tal de demanar, a la consellera, quines són les mesures que fa comptes prendre en cadascun dels subsectors del camp.

El portaveu d'aquesta patronal, Biel Torrens, afirmà ahir que «es necessiten mesures urgents, sobretot, a la ramaderia». «Si no es fa res amb els ramaders de vacú, porquí i d'oví, no sé com pot arribar a acabar la cosa. La seva situació és molt delicada i les explotacions d'aquestes característiques de cada any minven a Mallorca», assegurà Torrens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris