muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Cort ja ha ofert pisos de lloguer a quatre famílies del carrer Brotad

El tracte ve condicionat a dur els nins a l'escola i a revisió mèdica

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ja ha solucionat per ara la situació de quatre de les famílies que malviuen a l'edifici del carrer Brotad número 6, al Polígon de Llevant, sobre el qual pesa una ordre de desallotjament decretat pel Consistori el mes de juliol passat. Tant és així que els Serveis Socials del Consistori han garantit habitatges de lloguer assequible a quatre de les 14 famílies que, segons el darrer cens policial efectuat un dia després de la notificació d'aquesta ordre de desallotjament, habitaven en aquest bloc ruïnós.

La portaveu dels veïns afectats, Carmen Moreno, en declaracions fetes ahir a aquest rotatiu es mostrà satisfeta per la solució que Cort ha donat a aquestes quatre famílies, dues de les quals amb cinc i tres infants. Segons constatà, l'Ajuntament els reallotjarà en pisos de tres i quatre habitacions, ubicats en distints indrets de Palma. Així, una de les famílies, amb tres menors, es traslladarà, en breu, a un immoble situat al carrer Bogotà, al mateix Polígon de Llevant, i dos nuclis parentius més es reallotjaran a la zona del Vivero. D'altra banda, l'alternativa que s'oferí a la família Moreno, un tercer pis al barri de Son Roca, queda aparcada per problemes de «salut» de la mateixa afectada. Aquest tracte, que en un principi ha arribat a bon port, no és debades. Està condicionat al compliment per part dels pares d'una sèrie de normes, entre les quals hi ha l'obligació de dur els fills cada dia a l'escola i a revisions mèdiques periòdiques sota l'amenaça que si no ho fan «ens retiraran la tutela dels fills», expressà Moreno, qui assegurà que no hi haurà cap mena de problema en aquests aspectes.

En aquest sentit, el Consistori també ajudarà durant un termini màxim d'un any a costejar part del lloguer d'aquestes famílies amb una aportació gairebé testimonial d'uns 50 euros mensuals, mentre que els afectats hauran de demostrar que poden pagar la major part del lloguer, que puja a devers 250 euros. El procés de desallotjament no ha finalitzat. Encara queden, almanco, unes vuit famílies a l'espera que Cort els ofereixi alternatives similars a les plantejades. El pronòstic del consistori és solucionar aquest tema abans de finals d'any i que els infants puguin gaudir d'unes possibilitats de vida si més no «dignes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris