nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

La Sala tallarà l'aigua als morosos per acumular 465.222 euros impagats

El Consistori envia cartes en què demana que s'abonin les taxes en els propers 10 dies


L'Ajuntament de sa Pobla envia cartes en què demana el pagament de les taxes de fems d'habitatges, fems comercials i la tarifa d'aigua a les zones d'habitatges i empreses del municipi dient que han eludit el pagament d'aquestes taxes municipals durant els darrers quatre anys. Segons un informe de l'àrea de recaptació de tributs municipal, el deute acumulat per impagaments d'aigua en els darrers quatre anys suma un total de 122.300 euros. Els impagaments de fems d'habitatges se xifren en 190.955 euros i el deute del fems comercials o d'activitat puja fins a un total de 151.983 euros. Tot plegat suma un import de 465.222 euros. Una xifra que, segons el regidor d'Hisenda, Lluís Socies, serviria per pagar tot un any del servei de recollida de fems.

Les cartes que ha començat a enviar l'Ajuntament de sa Pobla als morosos donen un termini màxim de deu dies per fer efectiu el pagament d'aquests tributs i, en els casos que s'han acumulat impagaments de diferents anys i de diferents taxes, es dóna l'opció de pagar el deute de forma escalonada.

El regidor d'Hisenda i segon tinent de batle, Lluís Socies (PSOE), no descarta que el Consistori arribi a tallar el subministrament d'aigua en cas que els morosos no responguin a la missiva municipal. «La nostra obligació com a Ajuntament és tractar de recaptar el cent per cent de les taxes i impostos i creiem que és un greuge comparatiu que les empreses i ciutadans que paguen anualment, rebin els mateixos serveis que els qui no ho fan. A partir d'ara, a diferència del que va ocórrer la darrera legislatura de govern del PP, no farem els ulls grossos amb els impagaments que s'acumulen», explicà el regidor.

Una de les novetats que vol introduir l'edil d'Hisenda per aconseguir recaptar un major percentatge de taxes passa per la signatura d'un conveni amb el departament de recaptació de tributs de la Comunitat Autònoma perquè l'impost d'escombraries es recapti a través del Govern. «Hem comprovat que alguns impostos com l'Impost de Béns Immobles (IBI) o el dels vehicles, que ja es recapten a través de la Comunitat, tenen menys morositat que els que recull l'Ajuntament ja que la recaptació de tributs per part del Govern compta amb més mitjans per dissuadir els morosos. Per això intentàrem firmar un conveni perquè almenys l'impost de fems es recapti a través del Govern malgrat que, mitjançant aquesta fórmula, perdem un petit percentatge», afegí Socies. Per altra banda, el ple del proper dilluns a sa Pobla abordarà una actualització de les taxes municipals. A diferència d'altres consistoris, l'Ajuntament no incrementarà la taxa de fems l'any 2008.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris