algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Asaja amenaça amb mobilitzacions perquè Agricultura «no ens vol escoltar»

«Demanarem una reunió amb Antich, que és la soca, i si no va bé, treurem els tractors», afirma el secretaria de la patronal agrària

A. MATEU. Palma.

Asaja amenaça el Govern amb una tractorada imminent si no «es prenen mesures urgents per reactivar el sector».

De totes maneres, la patronal vol esgotar la via del diàleg i avui mateix té previst demanar una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, «per veure si aquestes mobilitzacions són evitables».

Així ho afirmà ahir vespre Biel Torrens, secretari de la patronal agrària, després que els membres d'Asaja s'haguessin reunit en una junta extraordinària.

«Davant la inoperància de la Conselleria d'Agricultura i la seva negativa a rebre'ns, no ens queda més remei que acudir a la soca del Govern, que és Antich, i no a les branques, com és la consellera Mercè Amer», afirmà Company.

«Els pagesos, i sobretot els ramaders se senten trists, desanimants, enrabiats, impotents, n'hi ha molts de majors que ja volen amollar... perquè des d'Agricultura no es fa absolutament res», assegurà el secretari de la patronal.

«L'única explicació que veig al que succeeix és que algú amaga informació a Antich. Si no és perquè des de la Cnselleria li donen copets a l'esquena i li fan creure el que volen, no entenc com és que el sector es troba així com es troba», explicava ahir vespre Biel Company.

«Si aquest mal no té cura, no quedarà més remei que treure els tractors i, com ja s'ha demostrat, és el mètode més efectiu que tenim», assegurà Company.

«Si ens hi posam no ens aturarem. Tant ens és fer una tractorada com trenta-una. Per morir-nos de fam enmig del camp, els pagesos ben bé ens podem morir enmig del passeig marítim reclamant millores urgents per al sector», exclamava el representant agrari.

Segons el secretari d'Asaja, el marge de confiança de cent dies que s'ha donat a la Conselleria ja passa amb escreix. «En el moment en què ens trobam ja tocaria haver posat fil a l'agulla!», digué.

A parer de Biel Company, els problemes més greus que arrossega el sector es concentren, sobretot, en la ramaderia. Segons el cap d'Asaja, «els costs no s'aturen de pujar, mentre que les línies d'ajudes no arriben».

«És coneixedor que Amer, els directors generals i els caps de les empreses públiques que hi ha a la Conselleria cobren a final de cada mes! Si la seva situació fos com la dels pagesos, que moltes vegades no saben com se n'han de desfer per acabar el mes, es cuidarien de prendre mesures urgents!», assegurà el secretari de la patronal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris