muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Els de Ferrer no volen Nadal com a president d'una UM 'nacionalista'

Els de Ginard, en canvi, opten més pel de Palma que pel d'Alcúdia

Q.T. /E.B/ G.M. Palma.

El sector que lidera el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, no acceptarà una candidatura única encapçalada per Miquel Nadal com a futur president d'UM, perquè creu que el seu perfil no encaixa amb l'aposta del partit per ser referent del nacionalisme. En canvi, l'anomenada «Tercera Via», que té el batle de Campos, Guillem Ginard, al capdavant apostaria per Nadal i no tant per Ferrer.

Tots tres coincideixen que s'ha de presentar una única candidatura de consens que integri els tres sectors en el proper congrés, que es podria endarrerir fins passat Nadal, però mantenen preferències distintes per qui l'ha d'encapçalar.

Els de Ferrer entenen que el futur president del partit ha de tenir un perfil clarament nacionalista, que s'adigui amb l'aposta de la formació per convertir-se en referent del nacionalisme. I creuen que Nadal no encaixa amb aquest perfil.

D'aquesta manera, estarien disposats a pactar amb Nadal -també amb Ginard- però sempre que el de Palma no fos el president. I avisen, si hi ha un pacte entre Nadal i Ginard on ells no es vegin representats, que presentaran una candidatura pròpia al congrés i, per tant, no hi haurà llista de consens.

Per contra, el sector que lidera el batle de Campos, Guillem Ginard, pensa en Nadal com un dels homes forts del futur UM i no és tan partidari, en canvi, de convertir Ferrer en futur president del partit. També ells aposten per una candidatura de consens i, de fet, això és el que cercarien amb reunions amb representants locals. De fet, la candidatura de Ginard guanya força, sobretot entre elements de la direcció actual. Precisament Nadal es mostrà ahir «convençut» que les negociacions obertes entre els líders del partit amb vista al seu pròxim congrés tindran com a resultat la presentació d'una sola candidatura per formar la nova direcció de la formació.

Als passadissos de Cort mentre tenia lloc un ple municipal, el regidor recalcà que el pròxim congrés que ha d'organitzar el seu partit serà de caràcter ordinari, tot i que servirà per rellevar Maria Antònia Munar com a màxim responsable d'aquesta força política, que ara celebra els seus 25 anys.

El portaveu municipal considerà «normal» que en un període precongressual es facin reunions com la que dissabte mantingueren ell, Ferrer i Ginard, els tres dirigents que aspiren a succeir Maria Antònia Munar com a presidenta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris