nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els primers 180 beneficiaris de la Llei de dependència cobraran per novembre

Afers Socials estudia 7.000 sol·licituds per assignar places de residències i prestacions

M.QUES./E.P. Palma.

Les primeres 180 persones d'edat dependents beneficiàries dels subsidis vitalicis de fins a 730 euros al mes que preveu la Llei de cependència, començaran a cobrar mitjançant una transferència bancària el mes de novembre.

Així ho afirmà ahir la consellera d'Afers Socials, Josefina Santiago, que explicà que s'estudien 7.000 expedients més de sol·licitud de serveis, que serviran principalment per atorgar places en residències, centres de dia, o bé ajuts a domicili.

Santiago féu aquestes declaracions després de la inauguració, a la Conselleria de Treball, del Curs sobre dependències, informe social i Programa Individual d'Atenció (PIA), que segueixen 240 professionals del sector del treball social i dels serveis socials.

La cap d'Afers Socials assenyalà que aquesta llei s'aplicarà «progressivament» fins a arribar als 30.000 usuaris a Balears el 2015, i recordà que el seu objectiu és «fer servei», per la qual cosa els ajuts econòmics es reservaran exclusivament per als grans dependents que, «de manera excepcional», no puguin ser atesos en cap dels altres serveis que posarà en marxa l'Executiu.

La consellera afirmà davant els professionals reunits que «estam en un moment històric, el reconeixement per primera vegada d'un dret, l'atenció de la dependència, que els qui som veterans en els Serveis Socials sabem que és una lluita que fa molt de temps que dura» i, a més, avançà que, en el termini de dos anys, s'hauran superat els problemes existents per aplicar-la.

Precisament, el curs que s'inicià ahir servirà per contribuir a la formació dels treballadors dels Serveis Socials, dotant-los de les eines teòriques i pràctiques per adaptar els seus mètodes, especialment pel que fa a l'atenció individualitzada, tasca en la qual col·labora el Consell General de Col·legis de Diplomats de Treball Social.

En el curs sobre l'aplicació de la Llei de dependència hi participen 160 professionals de Mallorca, als quals se n'han d'afegir 30 de Menorca i 50 més d'Eivissa, en ambdós casos per videoconferència, a més d'experts de les Canàries, Extremadura, Catalunya i la Rioja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris