nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Cort vol comprar uns 600 habitatges de segona mà per impulsar els lloguers

L'adquisició dels pisos serà per concurs públic o per subhasta i es farà per la via de l'endeutament

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Gómez, anuncià ahir la intenció d'adquirir a partir del 2008 uns 600 habitatges de segona mà per incorporar-los al Patronat Municipal de l'Habitatge i revitalitzar, així, els lloguers. Els pisos se sumarien als 450 que ja existeixen, pel fet que el Consistori disposara d'una borsa de 1.000 habitatges que es llançarien al mercat de lloguer.

Gómez explicà aquest objectiu durant la seva compareixença en el ple municipal feta a petició del PP. Així, Gómez destacà també la necessitat de crear un registre per tenir localitzats els habitatges buits de Palma per poder negociar mesures de fiscalitat positives dirigides als propietaris d'immobles en desús que es decideixin acollir al programa que durà endavant Cort de compra de pisos de segona mà. Aquesta adquisició es faria per concurs públic o subhasta a través de la via de l'endeutament.

El regidor també aprofità la compareixença per criticar les polítiques en matèria d'habitatge duites a terme el passat mandat presidit per l'exbatlessa de Palma catalina Cirer. A més a més, Gómez subratllà que l'actual Govern posarà en marxa distintes actuacions per afavorir l'accés a l'habitatge als joves i es posarà en marxa el Pla Estratègic d'Habitatge per actuar en distintes barriades de Ciutat.

Camp Redó

Per la seva banda, el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, assegurà que la rehabilitació dels habitatges de Camp Redó, més popularment coneguts com «Corea», no implicarà costos econòmics als veïns ni tampoc se'ls forçarà que es traslladin de la zona si no ho desitgen. Així, garantí que durant aquest mandat s'abordarà un canvi en profunditat d'aquest nucli de Camp Redó, una zona degradada en àmbit urbanístic i social.

De fet, la manera d'abordar la rehabilitació de la zona, per ara ja enfronta les dues associacions veïnals. L'associació de Propietaris de Camp Redó criticà Gómez per no haver rebut informació del nou projecte i es posicionà a favor d'esbucar els habitatges. En canvi, la Federació de Veïns defensà la proposta que planteja Cort d'esponjar la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris