algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Fiscal s'oposa a arxivar la causa contra la batlessa pel cas Llicències

L'acusació considera que la decisió de la Fiscalia els «beneficia»

GUILLEM MAS. Felanitx.

La Fiscalia s'ha oposat a l'arxiu de la causa per presumpta prevaricació contra la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, en relació amb el cas Llicències que s'instrueix al jutjat d'instrucció número 6 de Manacor.

Aquesta petició de la defensa de Soler va provocar la suspensió de la seva declaració prevista per a ahir, en una compareixença que durà dos minuts. La batlessa es va negar a fer declaracions.

El Ministeri Fiscal ha qualificat d'«improcedent» la sol·licitud de sobreseïment i arxiu de les actuacions instant practicar la totalitat de les diligències sol·licitades, entre les quals hi figura la declaració de Catalina Soler.

La defensa de la batlessa argumentà, en el seu intent d'arxivar la causa, que Soler no ha comès un delicte de prevaricació, en no haver firmat cap resolució que permetés la no aplicació de la norma complementària urbanística aprovada per ple el 2005, juntament amb una modificació de les NS el 2004, i que hagués evitat la concessió d'una sèrie de llicències.

La Fiscalia ha manifestat que no comparteix «en absolut» la posició de la defensa ja que «la querellada reconegué la decisió de paralitzar el procediment». Així, insta continuar el procés d'imputació en considerar demostrada la «naturalesa decisòria» de Soler, i reconeix que s'haurà de determinar si la no aplicació de la norma fou un clar cas arbitrari com defensa l'acusació -PSOE i Bloc-, o un retard en la tramitació de l'aprovat pel ple com sosté Soler.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris