algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Delgado deixa sense finançament el programa de turisme d'hivern

Malestar dels hotelers per la desaparició de «Calvià, l'hivern europeu»

J.R../V.M.L..Calvià.

La supressió del programa Calvià, l'hivern europeu, ha estat mal acollida pels hotelers del municipi. L'Ajuntament ha eliminat les assignacions econòmiques destinades a aquest projecte, que venia desenvolupant-se des de fa més d'una dècada per lluitar contra l'estacionalitzaci turística en el municipi.

En els anys noranta era el mateix Ajuntament el que organitzava les activitats destinades als turistes d'hivern, si bé, des de fa anys, els responsables municipals van cedir la gestió del programa a les associacions d'hotelers, principalment a l'associació de Palmanova-Magaluf i a la de Peguera-Cala Fornells.

Calvià, l'hivern europeu oferia gratuïtament de novembre a març múltiples activitats com a gimnàstica, petanca, passeigs guiats per la muntanya i platges, sessions de tai-txi, passeigs amb bicicleta, així com nombroses activitats culturals (concerts, festes setmanals, actuacions setmanals i balls, cinemes, etc...) El malestar dels hotelers sorgeix després que els responsables municipals notificassin a les associacions la supressió del programa «perquè no hi ha diners».

Aquesta supressió xoca amb les paraules que Delgado, que, per defensar el Centre de Tecnificació Esportiva a Can Vairet, va manifestar als veïns d'El Toro, «o pensam com augmentar o potenciar el turisme d'hivern o ens morim». Quan l'Ajuntament va aprovar el pressupost municipal per al 2007, el PSOE ja va denunciar que Delgado reduïa en un 37% les aportacions econòmiques destinades al Turisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris