nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Armengol aprova avui el seu primer pressupost amb el rebuig del PP

El Consell disposarà l'any vinent de 293 milions, un 8% més que ara

Q.TORRES. Palma.
El Consell de Mallorca aprovarà avui el primer pressupost des que Francina Armengol és la presidenta de la institució i ho farà sense el suport de l'únic partit de l'oposició, el PP, que ja ha demanat la retirada d'aquest projecte perquè, segons ells, no està a l'altura de la institució. Els comptes per a l'any vinent suposen una dotació de 293'4 milions d'euros, un 8'64% més que enguany, i mostren una clara aposta del nou equip de centreesquerra per fer de les polítiques socials la seva prioritat. Aquesta àrea és la que més creix, un 18'56%, fins a arribar als 98 milions, un terç de la despesa total.

L'altra «tendència» que es comença a apuntar afecta la política de subvencions de la casa. El nombre de subvencions nominatives "les que es donen a dit" es redueix gairebé a la meitat i moltes passen a fer-se per concurs. La partida d'ajuts en el seu conjunt també davalla de 33'6 a 28'8 milions d'euros.

Finalment també es comença a apuntar una tercera «tendència» a la contenció del deute, tot i que molt minva. El nou endeutament serà l'any vinent de 25 milions d'euros, quan l'any passat era de 27. Això suposarà que el deute viu de la institució passarà a ser de 163 milions. Així, Benestar Social, amb un 32% del pressupost, i Obres Públiques, amb un 19%, continuaran sent els pilars de la institució insular. En canvi, organismes com la Ràdio i Televisió de Mallorca o l'Institut Hípic no veuran augmentades les partides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris