cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Fira omple els carrers del poble dels albercocs en un diumenge assolejat

Els productes locals, l'agricultura ecològica, la ramaderia i els fusters foren els protagonistes

89534

Els productes frescs varen ser una de les ofertes amb més atractiu de la fira.

G.JULIÀ.

La pluja constant d'aquests dies ens va deixar alenar una estona i ahir al matí, a Porreres, va sortir un sol que torrava el cul a les llebres. Tots els carrers del centre del poble es varen omplir de firaires i visitants disposats a bescanviar cèntims i paraules.

A les 10.30 hores es va fer la recepció de les autoritats davant l'Escorxador. Hi havia cares conegudes, com el conseller d'Esports i Joventut, Mateu Canyelles, la consellera d'Agricultura, Mercè Amer, el director general de Turisme Joan Sastre i consellers insulars com Antoni Pasqual, Dolça Mulet o Isabel Oliver, a més del batle del municipi Bernat Bauçà i altres autoritats de l'Ajuntament de Porreres.

Seguidament, les autoritats es dirigiren a fer una volta per la fira, acompanyats en tot moment per un estol de xeremiers que els entonaven cançons populars i els obrien el pas entre la multitud de gent encuriosida que mirava. A la fira hi va haver tot tipus de productes que engrescaren la gran majoria. En el centre de la plaça hi havia la tradicional exposició de productes elaborats a la localitat: des de sabates o cistells a vins i dolços.

En motiu de la Fira també es va inaugurar ahir la XXIV Mostra de Bestiar Oví, la Mostra d'Animals i Eines Antigues, una mostra de fusters, de cavalls de raça, entre moltres altres coses. El tir de fona és una de les ofertes més arrelades que s'ofereix al municipi i la Federació Balear en va celebrar ahir al matí la IV Copa.

A més, a partir de migdia es féu una ballada popular amb el grup local S'Estol Porrerenc.
Ja a la tarda la plaça de la vila va ser envaïda pels més menuts en l'actuació infantil «Els 4 súper Herois de la Figa Flor». Seguidament, es va fer la trobada de Glosat de Picat, activitat que presentà l'investigador Felip Munar i que també va reunir un gran nombre de gent.

Per avui, dilluns, està previst, a partir de ben dematí, el Firó pels principals carrers de la vila de Porreres i a partir de les 10 hores una pintada per a infants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris